Celtic vant, men fansen utfordret UEFA

En gruppe Celtic-fans benyttet det iraelske besøket i Glasgow til å markere støtte til palestinerne.
En gruppe Celtic-fans benyttet det iraelske besøket i Glasgow til å markere støtte til palestinerne. Foto: Russell Cheyne / Reuters

Celtic-fansens bruk av pro-palestinske flagg kan få følger for klubben. At det skotske laget i går vant 5-2 over israelske Hapoel Beer Sheva, har havnet i bakgrunnen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det gjenstår fortsatt en bortekamp i den 4. kvalifiseringsrunden, men med onsdagens storseier å gå på skal det vel mye til for at dette sportslig kan ryke for skottene.

Men på tribunene markerte en del av hjemmefansen seg kraftig. De markerte støtte til Palestina ved å veive med flagg i møtet med den israelske klubben.

Markeringen er i strid med det europeiske fotballforbundet UEFAs regelverk om politiske markeringer, og kan føre til bøter eller andre sanksjoner, skriver avisen The Scotsman.

Les også: USA advarer Israel mot å ødelegge palestinsk landsby

Bak markeringen står organisasjonen «Boycott, Divestment and Sanctions (BDS)» som delte ut de palestinske flaggene utenfor stadion i Glasgow.

De mener Israel bedriver apartheid-politikk overfor palestinerne.

– Glimrende resultat

Enkelte Celtic-fans sa tydelig fra om hva de mener om konflikten mellom Israel og Palestina. Foto: Russell Cheyne / Reuters
Enkelte Celtic-fans sa tydelig fra om hva de mener om konflikten mellom Israel og Palestina. Foto: Russell Cheyne / Reuters

Etter fjorårssesongen fikk den norske manageren Ronny Deila sparken. Under hans ledelse kom Celtic aldri til gruppespillet, mens det kan bli det igjen under lagets ferske manager Brendan Rodgers som tidligere har styrt Swansea og Liverpool.

Leigh Griffiths (2), Tom Rogic, Moussa Dembélé og Scott Brown nettet mot israelerne. Maranhao og Maor Melikson scoret for Hapoel Beer Sheva, som var oppe på 3-2 etter at Celtic ledet 3-0 ved pause.

Les også: Organisasjon: Israel frigir aktivistskip

– Det er et glimrende resultat. Selvsagt ville 3-0 vært bedre, men 5-2 sier noe om nivået vi spilte på, sa Rodgers.

– Det er vanskelig å analysere en slik kamp. Vi innledet svakt, men var ikke langt fra å utligne. Vi viste våre kvaliteter og håper å greie det utrolige neste uke, sa gjestenes trener Barak Bakhar.

Uten nordmennene

De to norske spillerne Stefan Johansen og Kristoffer Ajer var ikke med i onsdagens Celtic-tropp.

Ajer har fått minimalt med spilletid under Rodgers, og i Skottland ryktes det at Johansen kan være på vei bort fra klubben. Både engelske Fulham og tyrkiske Galatasaray er nevnt som mulig ny arbeidsgiver i de siste dagene.

Villarreal tapte for øvrig 1-2 hjemme for Monaco. Bernardo Silva ble matchvinner. Øvrige resultater: Dundalk – Legia Warszawa 0-2, Porto – Roma 1-1, Ludogorets – Viktoria Plzen 2-0.

Returkampene spilles neste uke. Hvordan Celtic da vil bli møtt av den israelske hjemmefansen, vil være av stor interesse.

Personvernpolicy