Zidane hinter om Ødegaard-utlån

Zinédine Zidane og Antonio Conte før en treningskamp mellom lagene i juli. Foto: Rebecca Cook / Reuters / NTB scanpix
Zinédine Zidane og Antonio Conte før en treningskamp mellom lagene i juli. Foto: Rebecca Cook / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

På pressekonferansen i Trondheim sa manager Zinédine Zidane at Martin Ødegaard trenger spilletid. Det kan bli vanskelig i Real Madrid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det spanske hovedstadslaget landet i Trondheim mandag ettermiddag, uten Martin Ødegaard. 17-åringen var med i bruttotroppen på 25 mann, men ble til slutt værende i Madrid.

Mest sannsynlig vil Ødegaard lånes ut kommende sesong. Alt fra Bundesliga-klubber til Liverpool er blitt nevnt.

– Han var med på oppkjøringen, og vi er veldig fornøyd med ham, sa Zidane, da han ble spurt om Ødegaard vil lånes ut.

– Etter det må vi finne ut hva han skal gjøre. Nå er han hos oss, men fram til overgangsvinduet stenger, kan alt skje.

– Det er mange som spør om Martin, og det vi tenker er at han må spille. Vi vet at det er vanskelig i Madrid, fordi vi har så mange gode spillere. Rådet mitt er at han må få spilletid. Vi får se hva som skjer. Vi er veldig fornøyde med det han har gjort til nå.

Veland spår utlån

Ekspert på spansk fotball, Petter Veland, tror et utlån vil skje før 13. august, da det er datoen FIFA trolig vil komme med sin avgjørelse om Real Madrids kjøpsnekt opprettholdes eller ikke.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Får Madrid leid ut Ødegaard før avgjørelsen faller, kan de hente ham tilbake sommeren 2017 fordi en dom ikke kan ha tilbakevirkende kraft. Hvis FIFA kommer med avgjørelsen sin før klubben får leid ham ut, kan han ikke spiller for Real Madrid igjen før sommeren 2018, riktignok dersom anken ikke tas til følge, sier Veland til VG.

Les også: Ingen Ødegaard til Lerkendal

Skadde stjerner

Real Madrid møter Sevilla i den europeiske supercupen på Lerkendal tirsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Verken Gareth Bale, Pepe, Cristiano Ronaldo eller Toni Kroos er med til Trondheim. Zidane fortalte journalistene på Lerkendal at han ikke er bekymret av den grunn.

– Nei, ikke i det hele tatt. De har spilt EM og har hatt ferie. Etter et mesterskap skal spillerne ha fri, og det fortjener de etter en lang sesong. Jeg skulle gjerne hatt dem er, men de kom (til Madrid) på lørdag, og da er det bedre for dem å være der.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En stjernespiller som er med til Trondheim og Norge er Karim Benzema. Det er imidlertid høyst usikkert om franskmannen starter oppgjøret mot Sevilla.

– Han må testes før i morgen. Han spilte ikke de to forrige kampene, og vi kommer ikke til å risikere noe. Han har jobbet hardt og forberedt seg godt, så får vi se hva som skjer. Det viktigste er at han er med oss, og at han ikke har noen fysiske problemer, sier Zidane.

Spurt om Pogba

Den franske manageren ble også spurt om sin landsmann, Paul Pogba, som er til medisinsk sjekk i Manchester United. Zidane skal ha vært interessert i å hente 23-åringen til Madrid.

– Han er en Manchester United-spiller, og sånn er det. Jeg ønsker ham alt bra i Manchester United, det er alt jeg kan si.

– Overgangsmarkedet er blitt sånn at man betaler for mye. Vi har mange spillere i midtbaneleddet, så jeg kommer ikke til å si at jeg vil spørre om en ny midtbanespiller, sier Zidane, som understrekte at han er fornøyd med laget han har.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Ødegaard med målgivende da Real vant

Den eneste spilleren Real Madrid har hentet denne sommeren er Álvaro Morata. Han er med til Trondheim.

Dette er Real Madrid-troppen som møter Sevilla:

Kiko Casilla, Luca Fernández, Rubén Yáñez, Dani Carvajal, Danilo, Sergio Ramos, Raphaël Varane, Nacho, Marcelo, James Rodríguez, Casemiro, Mateo Kovacic, Luka Modric, Isco, Marco Asensio, Lucas, Álvaro Morata, Karim Benzema, Marcos Llorente, Mariano Díaz.