Agdestein ordnet FKH-seier

Torbjørn Agdestein ble matchvinner da Haugesund slo Stabæk 1-0 borte. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Torbjørn Agdestein scoret sitt niende mål for sesongen da Haugesund reiste seg etter to tap og slo Stabæk 1-0 borte.

Spissen ble matchvinner med sin scoring etter 30 minutter. En corner ble klarert på tvers i eget felt av Stabæk-kaptein Morten Skjønsberg, og da dukket Agdestein opp og enkelt satte inn 1-0.

Scoringen er spissens niende for sesongen, og FKH-spilleren har dermed kun Christian Gytkjær (11 mål) foran seg på toppscorerlisten i eliteserien.

24-åringen hadde alle tiders mulighet til å bli tomålsscorer etter 40 minutter da han umarkert fikk ballen på fem meter, men avslutningen gikk utenfor målet til Stabæk-keeper Sayouba Mandé. Likevel kunne han til slutt juble for seier og tre poeng.

– Vi ønsket å presse dem i midtre ledd så vi kunne hindre at de fikk til kombinasjonsspillet de ønsket, sa FKH-trener Andrea Loberto til TV 2 etter kampen.

Ikke gode nok

Toni Ordinas' Stabæk slet med å skape de store sjansene og sette trykk på gjestene etter Agdesteins scoring, og kampen ebbet ut i 1-0 på en regntung Nadderud-matte.

Ordinas var ikke fornøyd med kvaliteten hans mannskap utviste på hjemmebane.

– Vi spiller ikke god nok fotball. Vi prøvde, og jeg har ingenting å utsette på spillernes innsats, men vi hadde ikke nok kvalitet til å slå Haugesund, sa spanjolen etter kampslutt.

Resultatet gjør at Haugesund fortsatt har heng på topp tre i eliteserien. Stabæk er nest sist.