Skaanes: – Viser at vi kan slå absolutt alle

Deyver Vega ble matchvinner da Brann slo Strømsgodset 1-0 hjemme. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Deyver Vega ble matchvinner med sin første scoring for sesongen da Brann slo Strømsgodset 1-0. Seieren gjør at laget stadig kun er ett poeng bak annenplasserte Odd.

Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen sa til TV 2 før kampen at hans lag ville konsentrere seg om å forsvare seg mot Brann og at han i så måte trodde på en kjedelig kamp.

– Vi skal være mer kyniske enn vi pleier, sa Ingebretsen.

Det lyktes imidlertid ikke laget med, og Brann var klart best før hvilen mot et svakt Godset-lag.

Deyver Vega ble matchvinner med sin første scoring for sesongen da han satte ballen i mål etter 36 minutter.

Costaricaneren utnyttet muligheten da Godset-forsvarer Marius Høibråten mistet ballen på egen halvdel og lot hjemmelaget kontre fire mot tre. Kasper Skaanes spilte ballen til venstre, og Vega sendte av gårde en markkryper som snek seg inn i Espen Bugge Pettersen nærmeste hjørne.

Strømsgodsets Muhamed Keita var ikke fornøyd med inngangen til kampen.

– Det var en forferdelig kamp. Vi spiller ikke. Vi burde angrepet denne kampen på en helt annen måte enn det vi gjorde, sa han til TV 2 etter kampslutt.

Fokus på forsvarsspillet

Ingebretsen konsentrerte seg om det defensive mot Brann, men den bakre fireren til drammenslaget sto flere ganger og sov framfor å falle da Brann spilte i bakrom før pause. Det utnyttet Jakob Orlov etter 43 minutter, men alene med Bugge tapte han duellen.

Marcus Pedersen returnerte til Brann Stadion etter et mislykket opphold i klubben, men fikk generelt lite hjelp fra sine lagkamerater.

– Førsteomgang var hvert fall ensom. Det kom seg litt i annenomgang, men jeg synes ikke det er Brann som slår oss. Det er heller vi som taper mot oss selv, sa han etter kampen.

Mer med etter pause

Pedersen fikk noe mer støtte etter hvilen da laget flyttet seg høyere i banen, men Brann-keeper Piotr Leciejewski hadde ikke mye å henge fingrene i før på overtid da Flamur Kastrati fikk til en heading som den polske sisteskansen reddet.

Samme Kastrati fikk nok en god mulighet langt inne på overtiden, men avslutningen fra rundt fem meter ble blokkert av en oppofrende Amin Nouri.

Ingebretsen var naturlig nok skuffet etter tapte poeng.

– Første omgang var rett og slett dårlig. Vi fikk justert oss i pausen og var mye mer med i annen omgang. Det var en kamp som sto og vippet, men det er ikke tilfeldig at Brann har vunnet åtte hjemmekamper på rad.

Tapet gjør at Strømsgodset på fjerdeplass nå er tre poeng bak Brann på tabellen.

Nærmer seg toppen

– Dette er helt fantastisk. Det viser at vi kan slå absolutt alle, sa Branns Kasper Skaanes til TV 2 etter kampen.

Brann-trener Lars Arne Nilsen gledet seg også over at stadig flere bergensere finner turen til Brann stadion.

– Når vi begynner å nærme oss toppen i norsk fotball, så kommer bergenserne.