Vålerenga mot trygg grunn

Vålerengas Mohammed Abdellaoue og målscorer Rasmus Lindkvist feirer 1-0-målet mot Sarpsborg søndag. Moa gjorde 2-0 i annen omgang. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Vålerenga har startet klatringen på tabellen og tok sin tredje strake seier da Sarpsborg ble slått 2-0 på bortebane.

Med tre nye poeng hoppet laget fra 14.- til 10.-plass på den jevne tabellen rundt nedrykksstreken. Etter 19 kamper står laget med 21 poeng.

Rasmus Lindkvist ga Vålerenga 1-0 etter 22 minutter, mens Mohammed Abdellaoue fastsatte resultatet elleve minutter før slutt.

– Dårlig start, men vi kom i gang med vårt spill, sa målscorer Lindkvist til TV 2.

– Vi slapp inn et altfor enkelt mål, sa vertenes Joachim Thomassen.

Sarpsborg sto før kampen tre strake seirer, men har alltid hatt problemer mot Vålerenga. Eneste seier kom i 2014.

Kalddusj

Likevel gikk hjemmelaget ut fullt av selvtillit og styrte kampen de første drøye 20 minuttene. Sarpsborg produserte mange og gode muligheter, men klarte ikke å få ballen i mål bak Marcus Sandberg. Derimot kom det en kalddusj, hvis man kan kalle det for det i det ufyselige regnværet.

Etter 22 minutter vant Vålerenga ballen høyt opp i banen og kom på en giftig kontring. Christian Grindheim slapp rutinert ballen til Lindkvist, som hadde fulgt opp på kanten. Den svenske backen banket gjestene i ledelsen med skudd i lengste hjørne.

Sarpsborg gikk også tøft ut etter hvilen, men besluttsomheten som trener Geir Bakke etterlyste i 1. omgang var heller ikke denne gangen helt til stede.

– Jeg synes vi gjorde en god fotballkamp. Vi burde selvfølgelig ha scoret, men hadde ikke marginene med oss. Vi drev kampen, sa Sarpsborg-trener Bakke.

Overtok

Etter 62 minutter kom Magnus Lekven inn til sin annen kamp for Vålerenga etter overgangen fra danske Esbjerg.

Vålerenga tok mer og mer over spillet. Med et snaut kvarter igjen av kampen falt avgjørelsen. Robert Lundström fant Moa foran mål, og den notoriske målscoreren fikk det enkelt med å sette 2-0. Det var hans tredje mål for sesongen. Flere mål ble det ikke.

– Det var veldig godt. Jeg synes Sarpsborg var gode og lagde problemer for oss. Vi tok vare på sjansene våre og er inne i en god flyt om dagen, sa Moa.

Vålerenga tar imot Brann 13. august, mens Sarpsborg møter Odd i Skien søndag 14. august.