Occean ble matchvinner for Odd

2-1 til Odd ved Olivier Occéan under eliteseriekampen mellom Start – Odd på Sparebanken Sør Arena. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
2-1 til Odd ved Olivier Occéan under eliteseriekampen mellom Start – Odd på Sparebanken Sør Arena. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Olivier Occean scoret det avgjørende målet da Odd forlenget Starts rekke med kamper uten seier søndag. Odd vant 2-1.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skien-laget hadde ikke vunnet på en knapp måned før oppgjøret i Kristiansand, men det er lite sammenlignet med motstander Start, som ikke har vunnet siden juli 2015.

Hjemmelaget øynet tre poeng da Dulee Johnson sendte Start i ledelsen fra straffemerket allerede etter tolv minutter, men det ville seg ikke for tabelljumboen.

Bentley har lagt det utenomsportslige bak seg og utlignet i starten av annen omgang, før Occean sikret tre viktige poeng for Odd med sin 2-1-scoring.

– Han får litt for lite å jobbe med, men han er etter mitt skjønn den beste spissen i eliteserien, og folk er redde for ham, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til TV 2 etter kampen.

– Det var ekstremt deilig og viktig å vinne. Vi hadde ballen stort sett hele tiden, men møtte et lavtliggende Start. Vi er på vei nå, og jeg er veldig fornøyd med seieren, fortsatte Fagermo.

Straffespark

Start ligger ni poeng bak nærmeste lag i bunnen, Stabæk, med sine fattige sju poeng.

– Jeg føler med spillerne. De jobber hardt, og de vil. Det er kjipt. Det er små ting som avgjør. Det vil seg ikke, men vi jobber på videre, sa Start-trener Steinar Pedersen til kanalen.

Odd fikk kampens første store mulighet. Rafik Zekhnini ble spilt fri på venstrekanten og slo inn foran mål. Ballen havnet hos Riku Riski, som fikk skutt fra fire meter, men Håkon Opdal slo ballen ut til corner.

Kun to minutter senere fikk Start straffespark da Henrik Robstad ble revet ned innenfor Odds 16-meter. Dulee Johnson satte ballen sikkert i høyre hjørne.

Nysigneringen Dennis Antwi presenterte seg for hjemmepublikumet etter 32 minutter. Spissen kom seg fri og skjøt fra drøye ti meter, men Sondre Rossbach reddet. Like før pause kombinerte Zekhnini og Bentley fint, men sistnevnte klarte ikke overliste Opdal, som plukket enkelt.

Les også: Vålerenga mot trygg grunn

Bentley-scoring

Etter pause fikk imidlertid nigerianeren bedre dreis på avslutningene. Etter en duell mellom Oliver Berg og Opdal trillet ballen ut til Bentley, som utlignet til 1-1.

Johnson var nære å score sitt annet mål like etterpå, men Rossbach fikk slått ballen ut til corner.

Zekhnini fikk en enorm mulighet på bakre stolpe ti minutter før slutt, men unggutten blåste ballen over før han gikk av banen og ble erstattet av Stefan Mladenovic.

Det så ut til å gå mot poengdeling, men ni minutter før slutt dukket Occean opp i feltet. Canadieren stanget inn sin åttende scoring for sesongen til 2-1-seier.

Les også:

Skaanes: – Viser at vi kan slå absolutt alle

Agdestein ordnet FKH-seier

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus