Aalesund bort fra nedrykksplass

Tromsøs Runar Espejord i duell med AaFKs Bjørn Helge Semundseth Riise fredagen eliteseriekamp på Alfheim. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Tromsøs Runar Espejord i duell med AaFKs Bjørn Helge Semundseth Riise fredagen eliteseriekamp på Alfheim. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aalesund tok sin annen strake seier ved å slå Tromsø 2-1 på Alfheim fredag. Dermed tok AaFK seg over nedrykksstreken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ett selvmål og et giftig løp fra Mustafa Abdellaoue var nok til å ta med seg alle poengene fra Tromsø. Runar Espejord sto for hjemmelagets utligning til 1-1. Alle målene kom tidlig i 1. omgang.

AaFK tok seg med seieren forbi både Stabæk og Vålerenga, som begge har en kamp mindre spilt. Vålerenga falt dermed ned til kvalifiseringsplass.

Aalesund fikk en pangstart i kampen, og etter fire minutter kom den første scoringen. Kent-Are Antonsen var så uheldig å sende ballen i eget mål etter at laget ikke fikk klarert en corner. Oddbjørn Lies harde innlegg gikk i Antonsen og i mål.

«Gutan» slo tilbake ti minutter senere. Thomas Lehne Olsen spilte fram Runar Espejord, som leverte en utsøkt lobb på direkten inne i 16-metersfeltet.

Trussel

Abdellaoues løp i bakrom var en stadig trussel mot hjemmelagets forsvar. Han sendte de tangofargede i ny ledelse etter 20 minutter da han kom alene med Filip Loncaric.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi var ikke gode nok defensivt. Vi slapp dem til altfor lett til i 1. omgang. Vi skapte derimot en del framover, sa Tromsø-trener Bård Flovik til TV 2.

– Jeg synes vi angrep fornuftig og tok vare på mulighetene vi fikk, sa AaFK-trener Trond Fredriksen.

Etter sidebytte startet hjemmelaget jakten på utligning og tok mer og mer over banespillet. Likevel fikk gjestene anledning til å spille opp i rommene som oppsto i den offensive satsingen.

Etter 63 minutter var det klart for innhopp av en hjemvendt sønn. Ulrik Yttergård Jenssen fikk med seg de siste 36 minuttene for de rød- og hvitstripete.