Norway Cup-trener bøtelagt

Politiet i Oslo vil tidlig torsdag ettermiddag beslutte hvorvidt Norway Cup-treneren som er siktet for fem tilfeller av seksuelt krenkende atferd mot jenter, skal løslates eller anmodes fengslet. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Politiet i Oslo vil tidlig torsdag ettermiddag beslutte hvorvidt Norway Cup-treneren som er siktet for fem tilfeller av seksuelt krenkende atferd mot jenter, skal løslates eller anmodes fengslet. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Norway Cup-treneren som var siktet for seksuell atferd mot flere personer, har fått et forelegg på 20.000 kroner og har forlatt Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Han fikk et forelegg i ettermiddag før han dro fra Norge med fly. Han er på vei hjem nå. Han dro frivillig, forteller Grete Lien Metlid, leder for Oslo-politiets avsnitt for vold og seksualforbrytelser, til NTB torsdag kveld.

Mannen fikk forelegget for seksuelt krenkende atferd overfor fire jenter på mellom 14 og 16 år som deltok i Norway Cup. Det dreier seg om klyping i ansiktet, at han tok dem på rumpa og kysset dem, opplyser politiet.

Dro frivillig

Forelegget omfatter også et tilfelle av seksuell kontakt med en voksen kvinne som møtte på mannen i Oslo. Denne kvinnen hadde ikke noe med Norway Cup å gjøre.

– Dette tilfellet dreier seg om noe av det samme, men han var noe mer fysisk overfor henne, og dermed går det inn under seksuell handling, forklarer Metlid.

Politiet mener dessuten at det også er noen gutter som har opplevd noe av det samme fra denne mannen.

I samråd med sin forsvarer vedtok mannen forelegget og dro frivillig hjem.

Politiet vil foreløpig ikke opplyse hvilket land mannen kommer fra og nå returnerer til.

– Det er av hensyn til fotballaget som ikke har noe med dette å gjøre, sier Metlid.

Pågrepet på skole

Fotballtreneren ble pågrepet på en skole i Oslo natt til onsdag etter at flere hadde kontaktet politiet om mannens oppførsel. Ledelsen ved Norway Cup besluttet dessuten å utvise mannen fra fotballturneringen. Sikkerhetsavdelingen ved turneringen sa onsdag at de jobbet for å ivareta de involverte.

Norway Cup regnes som verdens største fotballturnering for barn og ungdom. Turneringen avsluttes lørdag

Les også:

Norway Cup-trener erkjenner ikke straffskyld

– Norway Cup er fortsatt et trygt sted å være

Russisk lag kastet ut av Norway Cup etter slåssing og overfall

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus