Rosenborg ute av mesterligaen etter overtidsmål

Mike Jensen og hans Rosenborg er ute av mesterligaens 3. kvalifiseringsrunde etter 0-3 i returoppgjøret mot APOEL. Foto: SAKIS SAVVIDES / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Rosenborg holdt stand i 90 minutter mot APOEL Nikosia. Tre mål på overtid ga hjemmelaget 3-0-seier og sendte RBK ut av mesterligakvalifiseringen.

Dermed er alle norske lag ute av europacupene i fotball allerede før avgjørende kvalifiseringsrunde.

Giannis Gianniotas skled inn 1-0-målet i det 91. minutt. RBK måtte febrilsk jage egen scoring, og dermed kunne Vander og Tomas De Vincenti legge på til 2-0 og 3-0.

– Dette er noe av det tyngste jeg og mange av de i garderoben har opplevd. Det er uvirkelig at ikke vi er videre når vi har det i lomma, sa RBK-assistent Erik Hoftun til Viasat 4 etter kampen.

Det kypriotiske laget hadde flere store muligheter til å få den avgjørende scoringen i ordinær tid, men ballen ville ikke forbi Adam Larsen Kwarasey.

Men på overtid dukket Gianniotas opp på bakre stolpe og sendte kypriotene til himmels med sin 1-0-scoring. Den ville sendt Rosenborg ut på bortemålsregelen etter 2-1-seieren på Lerkendal.

Etter at APOEL fikk sin scoring, gjorde vertene alt de kunne for å få tiden til å gå. Det syntes ikke Mike Jensen noe om.

– Jeg synes det var ulekkert å se på måten de oppførte seg, sa Rosenborg-kapteinen umiddelbart etter at dommeren hadde blåst for full tid.

Kjørte før pause

Hjemmelaget kjørte de 45 første minuttene og var svært nær å ta ledelsen allerede etter 12 minutter da Anders Konradsen mistet ballen på egen halvdel. Til slutt ble en offsideplassert Pieros Sotiriou spilt gjennom alene med Kwarasey, men chipforsøket fra spissen gikk over Rosenborg-målet.

Kun tre minutter senere var vertene nok en gang nære da Gianniotas fyrte av fra distanse. Skuddet fikk en lei sprett like før den traff RBK-målvakten, men Kwarasey maktet å slå forsøket til corner.

Etter 37 minutter var imidlertid keeperen ute på luftetur da han feilberegnet et innlegg og ga Georgios Efrem muligheten på bakerste stolpe. Forsøket gikk utenfor, og Kåre Ingebrigtsens mannskap maktet å holde unna til pause.

Flere muligheter

Også etter pause gikk APOEL hardt ut. Etter 51 minutter smalt ballen i metallet da Alexandrou kom fram fra sin venstrebackposisjon og dundret ballen i tverrligger.

RBK hadde en eventyrlig mulighet til å få den viktige bortescoringen da Anders Konradsen kom fra dypet og satte foten på et innlegg fra høyre. Forsøket ble imidlertid reddet av APOELs sisteskanse Boy Waterman.

Mot slutten av kampen maktet Rosenborg å stå godt mot et mer og mer desperat kypriotisk mannskap, men ett minutt på overtid vant vertene ballen, og innbytter Vander fikk slått et innlegg mot bakre stolpe. Der dukket Gianniotas opp og skled ballen i mål til 1-0.

Rosenborg sendte alle spillere fram for en utligning, men da kontret heller Vander inn 2-0 for APOEL. Åtte minutter på overtid avgjorde Tomas De Vincenti med sin 3-0-scoring i tomt mål.

– Jeg føler vi hadde avansementet i lomma. Vi skal egentlig ta det helt inn, men så får vi en scoring imot, og da raser verden litt sammen. Kampplanen var som vi gjennomførte kampen. Vi visste vi kom til å bli spilt lave i perioder, og defensivt gjorde vi en knallkamp i 90 minutter, sa Hoftun.