Ett poeng for Godset i Ingebretsens retur

Marcus Pedersen (midten) og Strømsgodset klarte bare ett poeng hjemme mot Stabæk søndag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Marcus Pedersen (midten) og Strømsgodset klarte bare ett poeng hjemme mot Stabæk søndag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen var tilbake på sidelinjen i seriekampen mot Stabæk. Et fartsfylt oppgjør på Marienlyst endte 2-2.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingebretsen fikk et lett hjerteinfarkt i juni og sto over Godsets fire første kamper etter fotballferien. Søndag var han tilbake og fikk se et underholdende oppgjør.

For på Marienlyst kom det hele tre volleyscoringer i løpet av kampens sju første minutter. Først ut var Bismark Adjei-Boateng. Ghaneseren, bedre kjent som «Nana», tok Godset i føringen med et skudd på direkten.

Stabæk svarte så å si umiddelbart. Giorgi Gorozia ville ikke være noe dårligere enn «Nana» og hamret inn 1-1 fra elleve meter. Han slo til på en ball som hadde endret retning via Godset-stopper Marius Høibråten.

Selvmål

Volleyshowet stopper ikke der. To minutter senere var det Marcus Pedersens tur til å vise målteft. Hedmarkingen dunket inn 2-1 til vertene på et presist slått innlegg fra Lars-Christopher Vilsvik.

Sistnevnte skulle også bli sentral på 2-2-scoringen til Stabæk. Høyrebacken var uheldig da Moussa Njie skjøt via ryggen hans og i mål.

Begge lag hadde store sjanser til å score mer i det som var en åpen kamp, men Strømsgodset var et par hakk farligere i annen omgang. «Nana» traff stolpen i det 54. minutt, mens Muhamed Keitas forsøk på returen ble stoppet akkurat i tide av en tapper Stabæk-forsvarer.

Rødt

Godset fortsatte å bombadere gjestene med innlegg fra begge kanter, men vertenes jakt på seiersmålet fikk seg en knekk med utvisningen til Francisco Júnior. Portugiseren så rødt etter å ha meiet ned Ernest Asante kvarteret før slutt.

I sluttminuttene var det Stabæk som var nærmest å ta alle poengene. Njie tvang fram en sterk redning av Espen Bugge Pettersen.

Morten Morisbak Skjønsberg oppnådde en milepæl søndag. Det var Stabæk-kapteinens 250. kamp i eliteserien.

Neste helg står Strømsgodset overfor en vrien oppgave. Da tar drammenserne turen til Bergen for å møte et Brann-lag som er uten tap på eget gress. Stabæk skal spille hjemme mot Haugesund.

Personvernpolicy