Rosenborg i førersetet etter seier mot APOEL

Rosenborgs Christian Gytkjær (tv) og Jørgen Skjelvik jubler etter 2-0 i kvalifiseringskampen mellom RBK og APOEL på Lerkendal stadion. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Rosenborg storspilte tidvis mot APOEL på hjemmebane, men kypriotene fikk med seg et viktig bortemål i kampen som endte 2-1 til RBK i mesterligakvalifiseringen onsdag kveld.

En frisk Jørgen Skjelvik på venstrebacken serverte Christian Gytkjær som sendte hjemmelaget i ledelsen etter 22 minutter.

Rett før pause snek Skjelvik seg inn i feltet. Fredrik Midtsjø danset seg gjennom kypriotene før midtbanespilleren serverte venstrebacken som med venstreslegga banket ballen opp i nettaket.

Men med en halvtime igjen av kampen glapp det i RBK-forsvaret. Arsenal-produktet Georgios Efrem ga bortelaget det viktige bortemålet.

Det står dermed 2-1 til Rosenborg før returoppgjøret i den tredje kvalifiseringsrunden i mesterligaen neste uke.

Rosenborg hadde full kontroll i første omgang i Trondheim. Etter Gytkjærs scoring fikk trønderne umiddelbart en ny stor sjanse. Pål André Helland klarte imidlertid ikke å overliste Boy Waterman i APOEL-målet alene med nederlenderen.