Stokke: – 2016 kan bli et trist år for norsk fotball

Rosenborg jubler etter Yann-Erik de Lanlays 2-0-mål mot IFK Norrköping da trønderne tok seg videre til tredje kvalifiseringsrunde i mesterligaen. Foto: Stefan Jerrevång / TT / NTB scanpix.
Rosenborg jubler etter Yann-Erik de Lanlays 2-0-mål mot IFK Norrköping da trønderne tok seg videre til tredje kvalifiseringsrunde i mesterligaen. Foto: Stefan Jerrevång / TT / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Rosenborg er Norges eneste gjenværende lag i det gode selskap i Europa. Mesterliga-kommentator Roar Stokke mener trønderne har mye mer enn bare sin egen suksess å spille for.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Rosenborg har vært og er Norges flaggskip, både hjemme og ute, derfor er det så viktig at den norske seriemesteren spiller i Europa i høst. Det vil heve RBK, og lagene i Norge har en referanse å måle seg mot. Skal RBK feile samt landslaget starte kvalifiseringen dårlig, så vil 2016 bli et trist år for norsk fotball. De som styrer og steller hevder at det jobbes godt, men vi får eksempler på at andre små nasjoner jobber enda bedre. sier Viasat-profilen til NTB.

Strømgodset rotet bort en 2-0-ledelse i returmøtet mot Sønderjyske i Drammen da danskene scoret 2-2 i siste spilleminutt i andre ekstraomgang. Forrige sesongs serietoer røk dermed ut av europaligaen før den tredje kvalifiseringsrunden.

Det samme gjorde Odd som holdt på å redde avansement etter en dårlig bortekamp, men i ekstraomgangene i Skien fikk greske Giannina målet de trengte for å ta seg videre.

– At verken landslaget eller klubblag kvalifiserer seg for turneringer forsterker bare debatten om at norsk fotball har et langt stykke å gå før vi igjen er å regne med på det internasjonale fotballkartet. Odd taper for et gresk lag som havnet 43 poeng bak Olympiakos i serien, mens Godset tapte for et ok dansk lag, forklarer Stokke.

– Sluttspill i Europa er den eneste arenaen som gir referanser og svar på nivået som norsk klubb og landslagsfotball vil til. Vi faller også på rankingen og får en tøffere vei ut i Europa når lag blir slått ut så tidlig, legger han til.

Personvernpolicy