Molde-krisen fortsetter for Solskjær

Sarpsborgs Kristoffer Tokstad (t.v.) og Knut Olav Rindarøy i eliteseriekampen mellom Molde og Sarpsborg 08 på Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Ole Gunnar Solskjær nektet å la Molde-spillerne grave seg ned etter 0-1-tapet for Sarpsborg. Laget står uten seier på de siste fem kampene.

Seriemesteren fra 2014 har ikke vunnet siden 2-0-seieren mot Brann i slutten av mai. På de fem siste kampene har laget kun tatt 1 av 15 poeng. Lørdag kveld ble moldenserne senket av et Sarpsborg-lag som går mot sin beste sesong i eliteserien, akkurat som i vår da østfoldingene vant hele 4-0.

– Min jobb er å oppmuntre dem og si at de ikke må grave seg ned. Det er mange av guttene som misbrukte sine sjanser som føler at det er deres ansvar, men det er det ikke. Vi skaper nok sjanser til å vinne kampen, men det vil seg ikke nå. Sånn er fotballen, sier Solskjær til TV 2.

Kristoffer Tokstad ble matchvinner med sin scoring i første omgang. 25-åringen avsluttet et flott angrep med å chippe ballen over Ethan Horvath i Molde-målet.

– Det er utrolig. Vi snakket om at det var på tide å ta en trepoenger mot et av de store lagene i landet, og det klarte vi nå. Vi har blitt et ganske bra lag, så vi må bare fortsette å kjøre på, sier Tokstad.

Molde var langt farligere etter hvilen og skapte flere sjanser, men verken Sander Svendsen eller Mattias Moström lyktes med å få ballen i nettet.

Laget ligger på 8.-plass i eliteserien med 25 poeng på 17 kamper. Sarpsborg ligger to plasser over.

Babacar Sarr og Fredrik Brustad debuterte for øvrig for Molde fra start.

Flott Tokstad-scoring

Geir Bakke traff blink med taktikken i første omgang mot Molde. Sarpsborg skapte flere farligheter og gikk til pause med en fortjent ledelse.

1-0-scoringen kom etter et flott trekk av bortelaget 33 minutter inn i kampen. Anders Trondsen fant Kristoffer Tokstad med en følsom gjennombruddspasning, og lagkameraten var like elegant da han vendte mot mål med en effektivt berøring og chippet ballen over Ethan Horvath og i nettet.

Molde hadde også sine sjanser, men Sander Svendsen hadde ikke marginene på sin side da han smalt ballen i tverrliggeren fra 15 meter rett før pause.

Molde jager

Etter hvilen jaktet et desperat Molde-lag poeng og skapte sjanse på sjanse utover omgangen. Mattias Moström var førstemann ut da han kom alene mot Andreas Linde i Sarpsborg-målet. Svensken kunne spilt Eirik Hestad på åpent mål, men trillet ballen i fanget til Linde.

I det 66. minutt leverte Moström en bedre avslutning, men også den ble reddet av Linde, før Svendsen nok en gang traff metallet på returen, denne gangen med kneet. Litt senere hadde også Amidou Diop et skudd som ble blokkert.

– Vi har ikke marginene med oss og vi er ikke gode nok til å score mål. Det er et lett mål vi slipper inn, sier Solskjær.

Tokstad kunne doblet ledelsen og blitt tomålsscorer da det gjensto ti minutter, men det harde langskuddet gikk like utenfor.

– Vi har kontroll på kampen i store deler og får kampbildet dit vi ønsker, i alle fall i første omgang. De trykker oss inn i eget mål og skyter en i stolpen, men de marginene skal vi ha med oss, sa en fornøyd Sarpsborg 08-trener Geir Bakke etter skalpen.