Mesterlig opphenting av Odd hjalp ikke

Odd røk ut av europaligaens 2. kvalifiseringsrunde etter ekstraomgangene. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix.
Odd røk ut av europaligaens 2. kvalifiseringsrunde etter ekstraomgangene. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix.

Odd ledet 3-0 mot greske Giannina etter ordinær tid, men røk ut av europaligaens 2. kvalifiseringsrunde etter at grekerne scoret en gang i ekstraomgangene. Nederlaget var svært tungt å svelge for Fagermo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Resultatet betyr nemlig at Giannina vinner 4-3 sammenlagt.

– På dette nivået kan jeg ikke huske et bitrere tap. Jeg var sikker på at vi skulle ta det hjem etter 3-0, men med et baklengsmål ble det vanskelig. Jeg synes vi var gode, opp mot vårt beste, men vi ryker ut når vi slipper inn totalt fire mål på personlige feil. Og det er surt. Vi burde vært videre nå, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til TV 2 etter kampen.

Vanskelig utgangspunkt

Dag-Eilev Fagermos mannskap hadde et svært vanskelig utgangspunkt etter å ha tapt 0-3 uten både Fredrik Semb, Olivier Occean og Jone Samuelsen i borteoppgjøret. Torsdag var førstnevnte og sistnevnte tilbake og laget fremsto på en helt annen måte enn i det første oppgjøret.

Fredrik Nordkvelle tente et lite håp om avansement med sin 1-0-scoring på straffe etter 55 minutter og da Bentley økte ledelsen til 2-0 kun to minutter senere, begynte Odd-fansen virkelig å tro på ekstraomganger.

Les også: Strømsgodset ute etter ekstraomganger

Kunne scoret flere

Laget kjørte totalt over det greske laget i etterkant av 2-0-scoringen, men virket ikke å få den siste og viktige tredjescoringen som ville gitt ekstraomganger. Det var helt fram til Espen Ruud dukket opp på bakre stolpe og satte Rafik Zekhninis innlegg i mål etter 89 minutter til 3-0.

De innledende minuttene i ekstraomgangene forløp rolig for seg, men ut av ingenting scoret Leonardo Koutris og sendte grekerne et langt steg videre. Et innlegg fra høyre endte i beina på Koutris som umarkert kunne sette ballen bak en sjanseløs Sondre Rossbach.

Hjemmelaget hadde en eventyrlig mulighet til å legge på til 4-1 og være ett mål unna avansement minuttet før første ekstraomgang var over, men en feberredning fra Alexandros Paschalakis nektet både Henrik Kjelsrud Johansen og Espen Ruud scoring. Nærmere kom ikke Dag-Eilev Fagermos menn og dermed må de vinke farvel til europaligaen denne sesongen.

Personvernpolicy