Meny

Sogndal vant målshow mot Molde

Sogndals Lars Christian Kjemhus, Babacar Sarr, Ole Amund Sveen, Martin Ramsland og Eirik Birkelund. jubler for scoring. Foto: Christian Blom / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Molde med forrykende sluttspurt, men det holdt ikke mot scoringsglade Sogndal som vant 4-3 i eliteserien fotball for menn.

22 år gamle Lars Christian Kjemhus scoret det andre og det fjerde da Sogndal så ut til å gå mot en komfortabel seier. Sogndal har nesten ikke scoret mål i år, men mot Ole Gunnar Solskjærs menn scoret de altså fire. Ole Amund Sveen og Hannu Patronen skrev seg også på scoringslista for hjemmelaget.

Molde gjorde det spennende på slutten da Harmeet Singh scoret to, men det moldenserne startet spurten for sent.

Gjestene står dermed med to strake tap i eliteserien. Sogndal på sin side har ikke tapt en seriekamp siden Brann ble for sterke i slutten av mars.

Les også: Vega ble helten i Branns snuoperasjon mot Vålerenga

Drømmemål

Tilskuerne på Fosshaugane fikk ordentlig valuta for pengene denne lørdagen, og allerede etter tre minutter satt den første bak Molde-keeper Andreas Linde. En corner ble stusset videre og på bakre stople bredsidet kaptein Patronen hjemmelaget i ledelsen.

Men Molde kom tilbake, og det med en kanon av et skudd. Toivio fikk drømmetreff og liggende stille i lufta fløy ballen inn til 1-1 bak Sogndal-keeper Mathias Dyngeland.

Kun tre minutter etter utligningen var imidlertid Kjemhus der med sitt første for kvelden. Og det med et mål som ikke kan sies å være noe dårligere enn Toivio sitt. 22-åringen dro seg innover i banen før han banket ballen i krysset til ny ledelse for Sogndal.

Les også: Helland fortsetter å score mot Sarpsborg

EM-feber

Og hjemmefansen, med tydelig EM-feber der de dro til med både en oversatt versjon av «Will Grigg's on fire» og Islands «viking-klapp», fikk enda mer å juble for etter 31 minutter. Martin Ramsland sendte Sveen gjennom, og 26-åringen satte inn 3-1 mellom beina på keeper Linde.

Over i andre omgang tok spissen på seg servitørrollen. Sveen ga ballen videre til Kjemhus 20 meter inn på Moldes banehalvdel. Derfra fikk han se den tidligere Brann-juniorspilleren sette fart mot Lindes mål. Mens forsvaret rygget smalt Kjemhus til utakbart for Linde til 4-1.

Harmeet Singh hadde trøkk i beina på slutten og banket inn to scoringer, men det ble bare trøstemål. Sogndal vant 4-3, og Molde måtte dra hjem med fire mål imot og ingen poeng i bagasjen.

Les også:

Haugesund rotet bort seieren over Tromsø

Strømsgodset ett poeng opp til sølvplass
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus