Bentley trygget avansementet for Odd

Odd-spillerne jubler etter kampen mot IFK Mariehamn på Wiklöf Holding Arena torsdag kveld. Foto: Jonas Edsvik / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Innbytter Bentley ordnet 1-1 for Odd borte mot finske IFK Mariehamn i europaligaen. Dermed sikret laget fra Skien avansement fra 1. kvalifiseringsrunde med 3-1 sammenlagt.

1-1 holdt nemlig i massevis etter Odds 2-0-seier hjemme i Skien i første oppgjør.

Odd fikk en verst tenkelig start i torsdagens oppgjør på Åland, der Mariehamn holder til. Philip Sparrdal Mantilla kranglet inn 1-0 for vertene etter bare fire minutters spill. Få minutter etter fikk hjemmelagets Dever Orgill en god mulighet til å doble, men avslutningen ble for svak.

Etter hvert kom Dag-Eilev Fagermos mannskap mer med i oppgjøret. Blant annet hadde Henrik Kjelsrud Johansen en god mulighet etter halvtimen spilt, men finnene fikk klarert forsøket på streken.

Etter hvilen hadde begge lag gode muligheter til å finne nettmaskene, men Sondre Rossbach i Odd-buret og keeperkollega Walter Viitala i IFK holdt nullen til det gjensto 12 minutter. Da var det bortelaget som omsider fikk nettsus. Bentley mottok ballen like utenfor IFKs 16-meter, la den til rette, før han så dunket inn 1-1 via høyre stolpe på utsøkt vis. En vakker scoring av 27-åringen.

Flere scoringer ble det ikke. Håpet om å nå turneringens gruppespill lever dermed videre for Fagermo og co.