Pinlig exit for røde Stabæk

Kamal Issah går av banen etter å ha fått rødt kort under returoppgjøret i 1. kvalifiseringsrunde mellom Stabæk og Connah's Quay Nomads på Fredrikstad stadion. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Stabæk maktet ikke å ta seg videre fra europaligaens 1. kvalifiseringsrunde, tross 0-0 borte i første kamp. Laget fra Bærum tapte 0-1 med ti mann mot walisiske Connah's Quay Nomads.

Dermed røk Stabæk ut med 0-1 sammenlagt.

– Dette er altfor dårlig. Connah's Quay er et lag vi selvfølgelig skal slå ut. Vi skapte altfor lite, sa sportslig leder i Stabæk, Inge André Olsen, til NTB.

Han ønsket ikke å kommentere trenersituasjonen.

– Den har jeg sagt noe om i halvannen måned. Tiden er ikke inne for store beslutninger nå. Vi må summe oss litt. Man blir bare tom, la han til.

Torsdagens returkamp ble spilt i Fredrikstad, da Stabæks hjemmearena Nadderud ikke ble godkjent for spill av Det europeiske fotballforbundet (UEFA).

Gjestene fra Wales tok ledelsen etter bare et kvarters spill i plankebyen. Callum Morris gjorde ingen feil alene med Stabæk-keeper Sayouba Mandé, og dermed været bortelaget et overraskende avansement.

Stabæk fikk det ikke lettere da Kamal Issah fikk marsjordre etter 51 minutters spill. Hjemmelaget kjørte imidlertid på for utligning, men uten å lykkes.

Tolv minutter før slutt presterte også gjestenes John Disney å få rødt kort, og det til tross for at han hadde blitt byttet ut ti minutter tidligere. Episoden skjedde da Disney jogget ned langs sidelinjen. Gjestene fikk imidlertid fortsette med elleve mann på banen.

I sluttminuttene uteble trykket fra Stabæk-spillerne, og waliserne kunne juble for avansement.