Meny

Mourinho: – Giggs ville ha jobben de ga meg

Mourinho: Ikke mitt ansvar at Giggs er ferdig i United. Se video.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ryan Giggs var klar til å ta steget opp som Manchester United-manager etter at Louis van Gaal fikk sparken. Den jobben gikk imidlertid til José Mourinho.

Det avslørte portugisiske Mourinho på en pressekonferanse tirsdag.

Giggs var assistenttrener under van Gaal, men forlot klubben tidligere denne måneden etter totalt 29 år i Manchester. José Mourinho forteller at det var fint lite han kunne gjøre med waliserens avgang.

– Jeg løper aldri fra ansvar, men jeg kan si at det ikke er mitt ansvar at Ryan Giggs ikke er i klubben. Jobben han ønsket i klubben, er jobben de ga til meg. Det er ikke min feil. Han ønsket å bli manager for Manchester United, fortalte portugiseren og la til at Giggs kunne blitt i klubben og vært viktig i en annen rolle enn manager.

Mourinho forteller imidlertid at dørene i Manchester alltid står åpne for Giggs.

– Han har vært ærlig og jeg ønsker han lykke til. Dersom han vil komme tilbake en dag mens jeg fortsatt er her, vil jeg ikke sette en stopper for det.

Les også: Mourinho blir opphøyd til pave – i animasjonsfilm

Vil benytte Rooney høyere i banen

Wayne Rooney (30) har de siste årene blitt flyttet stadig lenger ned i banen Etter at den tidligere Everton-spilleren slo gjennom i Premier League som spiss, har han etter hvert som alderen har steget sunket dypere og dypere i banen og ofte figurert sentralt på midtbanen og styrt spillet derfra. Slik blir det ikke under Mourinho.

– I fotball er det mange oppgaver på banen. Den vanskeligste er jobben med å få ballen i mål. Spillere endrer egenskaper med alderen, men den naturlige appetitten spillere har ved å score mål forandrer seg aldri. Kanskje er han (Rooney) ikke en spiss lenger, men han vil aldri, aldri være en nummer seks hos meg. Han vil aldri befinne seg 50 meter unna målet. For meg vil han være en nummer ni eller en nummer 10, sa portugiseren på en pressekonferanse tirsdag.

Les også: Zlatan er klar for Manchester United

Varsler flere signeringer

Manchester United har allerede etter portugiserens ankomst hentet inn to spillere i Zlatan Ibrahimovic og Eric Bailly. I tillegg er det ventet at Borussia Dortmunds Henrikh Mkhitaryan blir offentliggjort snart. I tillegg til disse, vil det ifølge Mourinho komme en fjerde signering.

– Er den tredje spilleren presentert ennå? Nei, det vil bli offisielt snart. Vi har prioritert å styrke fire posisjoner for å gi oss god balanse i laget og den kvaliteten jeg ønsker.

Som manager i den røde delen av Manchester, hviler det et stort press etter at Sir Alex Ferguson ledet laget til mangfoldige titler frem til 2013. José Mourinho sier han allerede har fått råd av «Fergie».

– Ja, han sa jeg burde ta med meg en paraply. Og hans type vin fordi det vil bli flere tilfeller hvor vi får mulighet til å være sammen. Når hans ferie er ferdig, vil jeg bo i Manchester. Da vil det være mange anledninger til å møte hverandre. Han vil alltid være velkommen på treningsfeltet og hans meninger er viktige for meg, sa portugiseren under sin første pressekonferanse.

Bakgrunn: United bekreftelser Mourinho-ansettelse

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus