Frankrike - Island 5–2:Her stoppet Islands eventyr

FERDIG: Paul Pogba og Frankrike sendte Island ut av EM med storseier.
FERDIG: Paul Pogba og Frankrike sendte Island ut av EM med storseier. Foto: Thibault Camus / AP

Vikingene fra Island har gitt Europas fotballfans en uforglemmelig opplevelse i sommer, men mot vertslandet Frankrike ble de for små.

Island kom inn i også denne kampen som underdogs, men i motsetning til de forgående i mesterskapet greide ikke lille-hund å terge store-hund.

Fire baklengsmål i førsteomgang ble mer enn skjeggulfene greide å håndtere. Olivier Giroud scoret etter 13 minutter, Paul Pogba etter 20, Dimitri Payet etter 42 og Antoine Griezmann i omgangens siste spilleminutt.

Etter 55 minutter reduserte Kolbeinn Sigthorsson og sendte den tidelen av Islands befolkning som befinner seg i Frankrike, til himmels.

Gleden varte i knappe tre minutter. Giroud scoret sitt andre for kvelden da han headet inn et frispark. Giroud ble byttet ut på direkten etterpå, trolig fordi han har ett gult kort og trener Didier Dechamps ikke ønsket å ta sjansen på suspensjon.

Island har kommet til semifinale med pågangsmot, lagmoral og evnen til å aldre gi opp. Så også mot Frankrike. Selv om franskmennene kontrollerte kampen, nektet islendingene å dra hjem uten kamp.

Med sju minutter igjen på klokka headet Birkir Bjarnasjon et innsvinget innlegg i mål bak Hugo Lloris - 5-2.

Island er dermed ute av sitt første mesterskap, men kan for alltid skryte av å ha slått Frankrike i én omgang i det minste.

Frankrike møter Tyskland i semifinalen. I den andre semifinalen møtes Wales og Portugal.