Zekhnini ble matchvinner mot Vålerenga

AVGJORT: Mål av Rafik Zekhnini. Odd vant kampen 1 - 0.
AVGJORT: Mål av Rafik Zekhnini. Odd vant kampen 1 - 0. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix

Vålerenga holdt stand i nesten én omgang, men så dukket Rafik Zekhnini opp og sikret 1-0-seier til titteljagende Odd.

Presset vokser på Kjetil Rekdal og Vålerenga etter nok ett tap. Mohammed «Moa» Abdellaoue var tilbake på banen etter et langvarig skadeopphold, men det var bortelaget som sto for de største sjansene på Ullevaal etter EM-pausen.

Det avgjørende målet kom imidlertid på grunn av forsvarstabbe. Rafik Zekhnini benyttet seg av Robert Lundströms dårlige klarering og chippet inn 1-0 til Odd fire minutter før pause fra tre meters hold.

– Guttene står på og det er surt å tape en sånn kamp. Det er et godt lag vi møter, men det er klart det er utrolig bittert når vi slipper inn et baklengsmål på den måten vi gjør, sa Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til TV 2 etter kampen.

– En tøff motstander, men vi hadde fortjent ett poeng ut ifra sjanser og spill.

Fornøyd Fagermo

Zekhninis tredje mål for sesongen sikret seieren for Skien-laget da det ikke ble flere scoringer i den andre omgangen.

Oslo-laget har ikke vunnet en fotballkamp i eliteserien siden starten av mai, og ligger på kvalifiseringsplass med 11 poeng. Ett poeng foran Stabæk på 15. plass.

Odd på sin side legger press på Rosenborg som spilte uavgjort mot Bodø-Glimt lørdag. Skien-laget er nå kun tre poeng bak trønderne på toppen av tabellen.

– Vi gjør en veldig god bortekamp synes jeg. Jeg tror Vålerenga kommer utover høsten, og dette var en av de tøffere bortekampene, derfor er jeg strålende fornøyd, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

– Vi tar av mye av intensiteten til Vålerenga fordi vi er rutinerte med ball.

Tverrliggeren og ut

Odd sparte ikke på kruttet mot Vålerenga og skapte kampens første sjanse etter bare fire minutter. Steffen Hagen slo en lang ball mot veteranen Olivier Occéan som med en presis stuss fant Chukwuma «Bentley» Akabueze. Alene med keeper smalt 27-åringen ballen i tverrliggeren og ut.

Nigerianeren var virkelig i støtet på Ullevaal. Kun en god redning av Marcus Strandberg i Vålerenga-målet på Bentleys skudd fra 17-meter sørget for at det fortsatt var målløst etter tjue minutter.

Forsvarstabbe

Etter 21 minutter fikk hjemmelagets deres største sjanse i første omgang. En god corner fra Herman Stengel fant pannebrasken til Simon Larsen som slo til med en like god heading, men på streken sto Occéan og reddet bortelaget.

Kun fire minutter før pause ble imidlertid Vålerenga straffet etter en dårlig klarering av Robert Lundström. Svensken klarte ikke å klarere innlegget til Espen Ruud, og på bakre stolpe fikk Rafik Zekhnini en enkel jobb med å sende Odd i ledelsen fra tre meter.

Det var en jevnspilt affære etter pause, men ingen av lagene maktet å sette ballen i mål. Dermed endte det med 1-0-seier til Odd.