Start styrte mot poeng, men tapte igjen

BARE NESTEN: Start-spillerne hoier og skriker til dommeren, men Haugesunds scoring ble stående. Det betyr at Start ennå ikke har vunnet i Eliteserien i år. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Start står fortsatt uten seier i eliteserien denne sesongen, etter at Roy André Miljeteig og Haugesund kom tilbake og vant 2-1 på hjemmebane.

Start jaktet sin første seier for sesongen etter EM-pausen, og så også ut til å være på god vei mot nettopp det da 18-åringen Mathias Rasmussen banket gjestene i ledelsen etter et kvarters spill. Men til tross for at Håkon Opdal vartet opp med redning etter redning holdt det ikke.

For etter pause utlignet først Vegard Skjerve etter en corner, før Roy André Miljeteig fullførte snuoperasjonen med å overliste Opdal med halvtimen igjen.

Haugesund vant 2-1 og har tre poeng opp til Odd på en 2. plass med én kamp mer spilt. For Start fortsetter den magre poengfangsten, og laget fra Kristiansand ligger på bunnen av tabellen med seks poeng.

– Totalt sett er vi fornøyd med første omgang, sier Start-trener Steinar Pedersen som var skuffet over at Start-spillerne stoppet opp på det første baklengsmålet fordi de mente ballen var ute.

– Målene vi slipper inn er for enkle. Vi skal spille til dommeren har blåst, det er ingen grunn til å spille Haugesund-spillerne fri. Det andre målet skal klareres vekk. Det er sånne feil vi ikke kan tillate oss å gjøre i den situasjonen vi er i nå.

Opdal med redningsshow

Kraftspissen Austin Ikenna fikk sin første kamp for Start i Haugesund, og var med på å kombinere fint med sine nye lagkamerater etter 14 minutter.

Ballen havnet til slutt hos Mathias Rasmussen på drøye 18 meter. Unggutten ladet kanonen og banket inn 1-0 bak en sjanseløs Per Kristian Bråtveit.

Etter 25 minutter var hjemmelaget nære utligning. Alexander Stølås fant Sverre Bjørkkjær på bakre, som igjen fant Torbjørn Agdestein. Men Håkon Opdal reddet den akrobatiske avslutningen.

Og Start-keeperen fortsatte storspillet. Med kun to minutter igjen til pause stoppet 34-åringen en heading fra Agdestein med en flott reaksjonsredning.

Tvilsomt mål

Over i andre omgang kom imidlertid hjemmelaget tilbake. En corner ble reddet inn av Filip Kiss på bakre, og mens Start-spillerne stoppet opp fordi de mente ballen var ute, satte Vegard Skjerve ballen i mål.

Dommer Ola Hobber Nilsen godkjente scoringen, og dermed sto det 1-1.

– Det er vanskelig å se ut ifra bildene, men den ballen så ut til å være ute. Det er et tvilsomt mål, sa TV 2-kommentator Endre Olav Osnes.

Opdal var ikke ferdig med å imponere. Etter 61 minutter var Start-keeperen årsaken til at det fortsatt sto 1-1, da veteranen tok skuddet til Alexander Stølås.

Men selv ikke Opdal klarte å stoppe Roy André Miljeteig etter 66 minutter. Start-forsvaret klarte ikke klarere ballen ut av 16-meteren, og på bakre sto Miljeteig som satte inn 2-1 til hjemmelaget, som også ble sluttresultatet.