Meny

Stor kveld for Wales-spissene

SPISSENES DAG: Sam Vokes feirer Wales' tredje scoring og plass i semifinalen. Foto: Petr David Josek / AP

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hal Robson-Kanu og Sam Vokes kjemper om spissplassen i EM-laget til Wales. Fredag scoret de hver sin gang da Belgia ble slått 3-1 i kvartfinalen.

– Det er helt fantastisk. Belgia er et lag i verdensklasse, men vi spilte god fotball og holdt oss til planen også da vi kom under. Vi visste vi ville få belønningen, og det gjorde vi, sa Robson-Kanu, som fikk starte etter at Vokes gjorde det i de to foregående kampene.

Ti minutter ut i annen omgang sendte han Wales i ledelsen 2-1 med en flott scoring. Med en frekk vending kvittet han seg med både Thomas Meunier og Marouane Fellaini, og avslutningen var ustoppelig.

– Jeg fikk ballen i føttene. Jeg greide å vende og sette ballen i mål, sa Robson-Kanu.

– Vi var outsidere, men vi kjenner vår egen kvalitet. Man må tro på seg selv og på lagkameratene.

Vokes kom inn for Robson-Kanu og scoret han og. Han punkterte kampen da han møtte et innlegg fra Chris Gunter, slo Toby Alderwereild i lufta og stusset utakbart i mål.

– Det var en stor følelse, men gutta jobbet fantastisk, og det var det som avgjorde kampen. Det var stort slik de kom tilbake etter å ha ligget under, sa Vokes.

I semifinalen mot Portugal må Wales greie seg uten Aaron Ramsey og Ben Davies, som fikk gult kort fredag.

– Det er tøft for gutta. De har vært briljante, men jeg håper vi tar oss videre slik at vi ser dem igjen i finalen, sa Vokes.

Robson-Kanu og Vokes la begge inn bud på startplass i semifinalen i Lyon.

– Vi har gode spillere i hele troppen, sa Robson-Kanu.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus