Meny

Effektivt Wales knuste Belgias semifinaledrømmer

OVERRASKELSE: Europamesterskapet i uforutsette hendelser fortsetter og sist ut er Wales som slo Belgia. Foto: Petr David Josek / AP

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Belgias nykomponerte forsvarsrekke slo sprekker i kvartfinalen mot Wales. Britene sikret seg semifinalebillett med 3-1-seier i Lille fredag kveld.

– Ikke vær redd for å ha drømmer. For fire år siden var jeg så langt unna dette som jeg kunne være. Jeg har hatt flere nedturer enn oppturer, men jeg er ikke redd for å feile. Vi fortjente dette, mente Wales-trener Chris Coleman.

Belgia-trener Marc Wilmots ble tvunget til å gjøre to endringer i forsvarsrekka til kvartfinalen mot Wales. Jason Denayer og Jordan Lukaku kom inn for Jordan Vertonghen og Thomas Vermaelen.

Sistnevnte satt sammen med skadde Vincent Kompany på tribunen på Stade Pierre-Mauroy, og de to stjernespillerne likte nok ikke det de så etter da Belgias forsvar slo sprekker mot Wales.

De fikk imidlertid se Radja Nainggolan sende Belgia i ledelsen med en suser etter 13 minutter. Men til tross for et kunstverk av en scoring fra Roma-spilleren i det venstre hjørnet bak en sjanseløs Wayne Hennessey, måtte keeper Thibaut Courtois i motsatt ende kapitulere etter tre strake kamper uten å slippe inn mål.

Et kvarter før pause ble forsvarere i villrede vitne til at Ashley Williams headet inn utligningen da han fikk stå alene i feltet på en corner.

Frekk vending

Tre forsvarere gikk på samme finte etter 55 minutter. Hal Robson-Kanu, som forlot Reading da kontrakten hans med den engelske klubben gikk ut i sommer, dro en finte Johan Cruyff også ville vært stolt av, før han sendte ballen forbi de lange armene til Courtois og 2-1.

– Det var fantastisk. Vi var gode som kom tilbake i kampen. Vi visste at hvis vi fortsatte å spille som i første omgang, ville det lønne seg. Det er vanskelig å beskrive, sa Robson-Kanu etter seieren.

Sam Vokes kom inn for Robson-Kanu med ti minutter igjen og ville ikke være noe dårligere enn sin spisskonkurrent. Burnley-spissen la på til 3-1, og Wales kunne juble for landets første semifinaleplass i mesterskap noensinne. Der venter Portugal.

Gigantsjanser

Belgia fortsatte i samme spor fra åttedelsfinalen mot Ungarn fra start i Lille. Etter sju minutter fikk belgierne ikke mindre enn tre gigantsjanser til å ta ledelsen. Romelu Lukaku la inn, og på bakre fikk først Yannick Carrasco sjansen, men keeper Wayne Hennessey reddet. Så havnet returen hos Thomas Meunier, men heller ikke han klarte ikke å få ballen forbi de oppofrende forsvarsspillerne til Wales. Mulighet nummer tre fikk kaptein Eden Hazard. Også hans skudd ble blokkert.

Og selv om Nainggolan sendte Belgia i føringen bare noen minutter senere snudde Wales kampen. Williams, Robson-Kanu og Vokes skrev seg alle inn i historiebøkene i 3-1-seieren i Lille.

– Vi har jobbet så hardt for dette de siste åtte årene. La oss håpe det fortsetter, avsluttet Robson-Kanu.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus