Lehne Olsen i storform da Tromsø slo Lillestrøm

MÅLFEST: Det var lite som minnet om sommerferie på Åråsen; Tungt regn og fartsfylt fotball. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix

Tromsø-spissen Thomas Lehne Olsen fortsatte der han slapp før EM-pausen. 25-åringen scoret i sin fjerde kamp på rad da Tromsø slo Lillestrøm 4-2 på Åråsen.

Den tidligere HamKam og Strømsgodset-spilleren var i fryktinngytende form før fotballferien, og fortsatt å skape problemer for Lillestrøm da de to lagene tjuvstartet den 14.-runden fredag.

Kun to minutter tok det før spissen ga gjestene ledelsen bak en sjanseløs Jacob Faye-Lund, keepervikaren som står i Lillestrøms mål mens Arnold Origi er skadet på ubestemt tid.

Og et kvarter etter at venstreback Kent-Are Antonsen skled innenfor egen 16-meter og forærte hjemmelaget 1-1 ved Malaury Martin, satte Lehne Olsen LSK-keeperen på prøve igjen. Den prøven besto ikke Faye-Lund som ikke klarte å holde skuddet, og dermed fikk Mikael Ingebrigtsen en enkel jobb med å sette inn returen.

I andre omgang var Lehne Olsen på ferde igjen. Den tidligere ungdomslandslagsspilleren løp fra Frode Kippe og Marius Amundsen og skaffet laget sitt straffe, da han gikk i bakken med Kippe i hælene inne i 16-meteren.

Men Lehne Olsen innrømmer at det ikke burde vært blåst.

– Det var ikke straffespark. Jeg sparket ned i bakken og var på vei hjem da han blåste, fortalte han til TV 2.

Straffesparket satte imidlertid Sofien Moussa sikkert i mål til 3-1.

Strafferedning

Bassel Jradi skapte imidlertid spenning da hans skudd duppet vakkert ned i høyre hjørne bak Gudmund Taksdal Kongshavn til 2-3.

Men keeperen, som hadde samme sveis som Belgia-stjerna Radja Nainggolan for anledningen, fikk sin revansje. Da Martin fikk sjansen fra straffemerket slang 25-åringen seg ned i hjørnet og sikret fortsatt ledelsen for bortelaget med en fantastisk redning.

Magnus Andersen la på til 4-2 med ti minutter igjen. Det ble også sluttresultatet.

Tromsø klatret dermed opp til en 10.-plass kun ett poeng bak fredagens motstander Lillestrøm.

– Vi kom galt ut fra starten av. De scoret et tidlig mål på et langt innkast. Det skal ikke skje. Vi så tamme ut og var unøyaktige i pasningsspillet. Det var en fryktelig dårlig kamp av oss. Vi var ikke i nærheten av det vi skal være, sa Kippe til TV 2.

Gjestene fikk en pangstart på Åråsen. Innkastet til Hans Nordbye havnet etter en stuss hos Lehne Olsen som banket inn ledermålet bak en utspilt Faye-Lund.

Etter 14 minutter var Malaury Martin heldig. Kent-Are Antonsen skled innenfor egen 16-meter. Erling Knudtzon flikket ballen lekkert med hælen tilbake til Martin som enkelt satte inn utligningen.

To scoringsdebutanter

Et kvarter senere følte nok Faye-Lund at han kunne gjort det bedre. Et relativt greit skudd fra Lehne Olsen mistet keeperen ut i feltet, der Mikael Ingebrigtsen tok ballen og fikk æren av å score sitt første mål for sesongen.

Over i andre omgang fikk bortelaget straffe. Thomas Lehne Olsen løp i beina til Frode Kippe, og dommer Svein-Erik Edvartsen pekte på straffemerket til store protester fra kapteinen som var tilbake i startoppstillingen etter et skadefravær.

Sofiane Moussa fikk overtalt kaptein Simen Wangberg slik at han fikk ta det og sendte ballen i det ene hjørnet og keeperen i det andre til 3-1.

Men så viste Bassel Jradi hva han var god for. Fra 16-meter reduserte 22-åringen fint til 2-3 etter 65 minutter spilt.

Så fikk hjemmelaget straffe av Edvartsen etter en duell mellom Kippe og Moussa. Men fra straffemerket klarte ikke Malaury Martin å overliste Gudmund Taksdal Kongshavn.

På slutten kom enda en Tromsø-spiller på scoringslista for første gang denne sesongen. Magnus Andersen sikret 4-2-seier for tromsøværingene mot Lillestrøm.