L'Equipe: – Evra er Frankrikes svake punkt

RUTINERT: Patrice Evra står for alder og rutine i det franske laget, men er ifølge L'Equipe også lagets svake punkt.
RUTINERT: Patrice Evra står for alder og rutine i det franske laget, men er ifølge L'Equipe også lagets svake punkt. Foto: Franck Fife / AFP

Som en håndsrekning til Islands analyseteam har den franske sportsavisen L'Equipe identifisert Frankrikes svake punkt i EM: Patrice Evra.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over to sider slår avisen opp den 35-årige venstrebackens problemer med å gjenskape klubbformen for Les Bleus, med tapte dueller defensivt og svake innlegg offensivt.

Det startet med en direkte dårlig kamp mot Romania, hvor han forårsaket straffespark, vant bare 22 prosent av duellene og feilet med samtlige innleggsforsøk.

Det er blitt noe bedre i de følgende kampene, særlig defensivt, men de offensive bidragene som har vært Evras styrke har uteblitt. Han slo sine to eneste gode innlegg i EM mot Albania.

– Etter den første kampen var jeg svært skuffet. Jeg laget straffe for første gang i min karriere, men jeg slår alltid tilbake etter svake kamper. Jeg håper å gjøre det mot Island også, sier Evra til avisen.

En stor klubbkarriere til tross, har Evra slitt med å lykkes i sluttspill for Frankrike. Av fem sluttspill har han vært virkelig god bare i ett (2014), og hans rolle i spilleropprøret i 2010-VM heftet lenge ved ham.

Under press

L'Equipe tar ikke til orde for å bytte ut Evra, men konkluderer med at han er det beste valg som venstreback i mangel av gode alternativer. Avisen frykter hva som vil skje når det svært duellsterke og aggressive islandske laget setter ham under press, og særlig om islendingene dobler på siden.

Evras styrke har aldri vært det defensive, men i tidligere utgaver av Frankrikes landslag har han ofte fått bedre hjelp fra kantspilleren foran ham. Dimitri Payet har mye å by på offensivt, men har i liten grad ytt slik hjelp.

Stadig er Evra blitt alene, og han har flere ganger kommet til kort i dueller en mot en eller blitt overspilt to mot en.

Ifølge EM-statistikken vant han 22,2 prosent av duellene mot Romania, 66,7 prosent mot Albania, 42,9 prosent mot Sveits og 77,8 prosent mot Irland. Totalt har han slått to gode innlegg i EM, på 11 forsøk.

Respekt

På L'Equipes spillerbørs har Evra snittscore på 4,25, som gir 14.-plass blant de 22 venstrebackene i EM (Italia og Wales spiller med tre bak).

Evra uttrykte stor respekt for Island da han møtte pressen torsdag, og han likte dårlig at han før åttedelsfinalene fikk spørsmål fra britiske journalister som regnet med at England skulle møte Frankrike i kvartfinalen.

– Det irriterte meg at de ikke viste respekt for Island. Det snakkes mye om de lange ballene deres, men de kan spille fotball, og de virker svært solide, mener han.

Søndag trenger Frankrike at Evra viser seg solid når Aron Gunnarsson og hans lagkamerater stormer fram på flanken. Evra er klar for kampen selv om han skadet venstre hånd under trening onsdag.

– Jeg har intet ønske om å oppleve et nytt kvartfinaletap. Dette blir den viktigste kampen i landslagskarrieren min, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus