Se supporternes reaksjoner etter EM-sjokket.

England var favoritter, men bittelille Island skrev fotballhistorie.

På Twitter reaksjonene klare.

– Det verste nederlaget i vår historie. England ble beseiret av et land med flere vulkaner enn profesjonelle fotballspillere. Bra spilt Island! skrev den tidligere storscoreren Gary Lineker.

Åttedelsfinalen mellom England og Island startet med et smell med tre mål på 18 fartsfylte minutter i Nice.

Etter kun fire minutter sendte Wayne Rooney England i ledelsen på et straffespark forårsaket av Bodø/Glimt-keeper Hannes Halldórsson som felte Raheem Sterling. Etter det handlet imidlertid alt om sagalaget fra Island.

Halvannet minutt etter Englands ledermål kvitterte islendingene etter et langt innkast, noe Roy Hodgson hadde advart om på forhånd. En stuss endte hos Krasnodar-stopper Ragnar Sigurdsson som snek seg bak det engelske forsvaret og bredsidet inn 1-1-målet fra fem meter.

Den islandske festen nådde et nytt høydepunkt etter 18 minutter da Kolbeinn Sigthórsson vendte kampen med sin 2-1-scoring etter et tiki-taka-trekk utenfor 16-meteren. Chris Smalling og Gary Cahill sviktet i presset, Joe Hart var ikke rask nok på skuddet fra 15-16 meter og Sigthórsson kunne feire sitt første mål i EM.

Møter Frankrike

Et godt organisert islandsk lag holdt unna for England i kampens resterende 70 minutter og er dermed klare for en historisk kvartfinale i lagets første internasjonale mesterskap.

Der venter ingen ringere enn vertslandet Frankrike. Kampen spilles på Stade de France 3. juli.

Hodgson ga seg

For Englands del er EM-drømmen over nok en gang. Engelskmennene imponerte i mesterskapets 45 første minutter mot Russland, men har siden vist seg svakere.

EM-exiten betydde et farvel med Roy Hodgson som engelsk landslagssjef. Han var klar på pressekonferansen i etterkant:

– Jeg ville ha elsket å fortsette i to år til, men jeg nødt til å være pragmatisk og vi lever i en verden der resultatene teller. Min kontrakt gjaldt fram til EM, og det er på tide at noen tar over trenerjobben for denne ekstremt sultne og talentfulle gruppen av spillere, sa Hodgson.

Hodgson maktet ikke å ta grepene som gjorde at de kunne snu kampen mot Island selv om han satte innpå noen friske bein.

Det eneste som kunne minne om engelske farligheter var skudd fra langt hold, mens Ragnar Sigurdsson fort kunne blitt tomålsscorer da han prøvde seg med et frekt brassespark som gikk rett på Hart.

Samme mann reddet islendingene med en monstertakling da Vardy var igjennom 20 minutter før slutt. På overtid kunne Leicester-spissen reddet ekstraomganger, men headingen gikk via en islending og utenfor mål.