Belgia seilet videre i fotball-EM

Her stanger Toby Alderweireld inn 1-0-målet mot Ungarn. Foto: Sergio Perez (Reuters / NTB scanpix)
Her stanger Toby Alderweireld inn 1-0-målet mot Ungarn. Foto: Sergio Perez (Reuters / NTB scanpix)

Belgia var strålende før pause, og da det løsnet mot tampen igjen ble det hele 4-0 mot Ungarn i søndagens åttedelsfinale i fotball-EM.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Toby Alderweireld, innbytter Michy Batshuayi, en glitrende Eden Hazard og nok en innbytter Yannick Ferreira scoret målene. 4-0 er hittil EMs største seier. I kvartfinalen venter Wales i Lille kommende fredag.

Belgia viste før pause hvorfor de er ranket som nummer to i verden. De tidvis rundspilte Ungarn, og de kunne ha ledet med betydelig mer enn det ene målet de fikk da.

1-0-målet kom allerede før det var spilt ti minutter. 9.40 minutter var unnagjort da Tottenhams Toby Alderweireld scoret. Midtstopperen på 27 år stanget umarkert ballen i mål etter et innoverskrudd frispark av Manchester Citys Kevin De Bruyne. Ballen gikk så vidt over hodet til Evertons Romelu Lukaku, men det gjorde ingenting så lenge Alderweireld sto klar bak ham.

Les også: Tyskland kjørte over Slovakia

Mange

Eden Hazard viste klasse før pause, og det gjorde også nevnte De Bruyne. Han fikk en stor mulighet fem etter 1-0-scoringen, men en fin redning av Ungarns Gábor Király avverget ny scoring. Da det var spilt 35 minutter sendte De Bruyne i vei et frispark som gikk i tverrliggeren via Kiraly. To minutter senere var De Bruyne på farten igjen, men også denne gangen ble avslutningen lett plukket ned av Kiraly. 40 år gamle Kiraly, den eldste som noen gang har spilt i et EM, spilte som vanlig en god kamp i sin velkjente joggebukse.

Les også: Griezmann-dobbel sikret fransk avansement

Mer med

Ungarn kom mer med etter hvilen og viste at de ikke er noe dårlig fotballag. De var tettere opp i duellene og kom seg også til noen små sjanser som jevnt over ble tatt hånd om av Belgias gode keeper Thibaut Courtois.

Men i stedet for at Ungarn utlignet, så var det Belgia som til de grader punkterte kampen. Først scoret innbytter Michy Batshuayi i det 79. minutt, og bare to minutter satte kampens gigant Eden Hazard inn 3-0. Begge ganger var Kevin De Bruyne mannen som spilte opp til scoringene. På overtid satte Yannick Carrasco inn 4-0 etter forarbeid av Radja Nainggolan.

Belgia hadde ikke tapt mot Ungarn siden 1958 og gjorde det ikke denne gangen heller. For Ungarn er årets EM i fotball over.

Les også: Portugal videre i siste liten

Personvernpolicy