Putin sår tvil ved russisk fotballvold i Frankrike

– Jeg håper at det er rolige folk blant dem, som virkelig elsker idrett og forstår at ethvert lovbrudd ikke er til favorittlagets fordel, men skader både laget og sporten, sier Vladimir Putin om de russiske fotballsupporterne i Frankrike. Foto: Grigory Dukor / Reuters / NTB scanpix
– Jeg håper at det er rolige folk blant dem, som virkelig elsker idrett og forstår at ethvert lovbrudd ikke er til favorittlagets fordel, men skader både laget og sporten, sier Vladimir Putin om de russiske fotballsupporterne i Frankrike. Foto: Grigory Dukor / Reuters / NTB scanpix Foto: Grigory Dukor / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russlands president Vladimir Putin stiller spørsmål ved hvordan «200 av våre supportere kunne banke opp flere tusen engelske» under fotball-EM.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Putin kaller fredag kampene mellom russiske og engelske fotballsupportere i Frankrike for skammelig. I uttalelsene under en økonomikonferanse i St. Petersburg ler han samtidig bort russernes rolle i volden.

– Men jeg forstår oppriktig ikke hvordan 200 av våre supportere kunne banke opp flere tusen engelske, sa han til høy latter og applaus fra publikum.

Les også: Over 300 pågrepet i Frankrike siden EM begynte

Over 30 mennesker, de fleste engelskmenn, ble skadd i sammenstøt mellom engelske og russiske fotballsupportere i Marseille forrige lørdag. Siden har det vært flere voldelige hendelser i forbindelse med EM i Frankrike.

Torsdag dømte en fransk domstol tre russiske supportere til fengsel i inntil to år for uroen i Marseille. Samtidig ble det opplyst at 20 andre russere skal deporteres.

Seks engelske supportere er dømt til kortere fengselsstraffen for sin deltakelse i volden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Tre russiske fotballfans stilles for retten

Russiske myndigheter har reagert sterkt på utvisningen av russiske supportere. Putin sier fredag at politiet og domstolene må behandle alle lovbrytere likt. Samtidig uttrykte han håp om at hans landsmenn oppfører seg under Russlands siste gruppekamp mot Wales mandag.