Pangstart for Italia

Italienske Emanuele Giaccherini feirer etter scoringen mot Belgia. Foto: Max Rossi / Reuters / NTB scanpix
Italienske Emanuele Giaccherini feirer etter scoringen mot Belgia. Foto: Max Rossi / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Emanuele Giaccherini ga sine kritikere svar på tiltale da han bidro sterkt til Italias 2-0-seier over Belgia i fotball-EM.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Giaccherini var på banen i kun én av Italias kvalifiseringskamper på veien mot EM, men skader og formsvikt hos sentrale brikker som Claudio Marchisio, Marco Verratti og Riccardo Montolivo ga 30-åringen plass i den italienske troppen.

Les også: Kaptein-Hazard vil overbevise sin fremtidige manager

Mandag fikk han sjansen i startoppstillingen i åpningskampen mot Belgia, og den fotrappe midtbanespilleren kvitterte ved å score kampens eneste mål etter en drøy halvtime. Forsvarsspiller Leonardo Bonucci fant Giaccherini i bakrom med en strålende pasning fra egen banehalvdel, og den påfølgende avslutningen alene med Belgia-keeper Thibaut Courtois var iskald.

Ledermålet sendte den italienske innbytterbenken ut i såpass voldsomme jubelscener at landslagssjef Antonio Conte tørket blod i flere minutter etterpå. Den kommende Chelsea-manageren fikk seg en smell i ansiktet – med det resultat at blodet strømmet fra flere små kutt ved nesen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: EM i TV-stolen: – Det er veldig trist for hele fotballnasjonen

Med til historien hører det at målscorer Giaccherini ikke ble ansett som god nok for spill i engelske Sunderland sist sesong. Premier League-klubben slapp i stedet lynvingen på lån til Bologna, og i Serie A har 30-åringen blomstret.

Blomstre har det også vært forventet at Belgia gjør i sommerens sluttspill, og mannskapet til Marc Wilmots bidro så absolutt til å skape underholdningsverdi mandag. Både Roma-profilen Radja Nainggolan og Manchester City-stjernen Kevin De Bruyne kom til gode avslutningsmuligheter før pause – uten å treffe skikkelig.