Zlatan-raid berget Sverige

Zlatan Ibrahimovic var igjen avgjørende for Sverige.
Zlatan Ibrahimovic var igjen avgjørende for Sverige. Foto: John Sibley / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ciaran Clark fortsetter motgangen etter nedrykket med Aston Villa. Fortvilet headet han et Zlatan Ibrahimovic-innlegg i eget mål. Selvmålet ga Sverige et ufortjent EM-poeng mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Svenskene skuffet lenge mot Irland i den første kampen i gruppe E, men reddet 1-1 etter at Clark ble det de blågule omtaler som «utursgubbe».

Irland styrte lenge showet i Saint-Denis. John O'Shea burde sendt de grønne foran etter et drøyt kvarter, mens Jeff Hendrick skjøt i tverrliggeren med et mektig skudd fra 25 meter etter halvtimen.

Det irske overtaket ga ikke resultat før hvilen, men Norwich-spilleren Wesley Hoolahan ble tidenes fjerde irske målscorer i et fotball-EM da han umarkert banket inn 1-0 to minutter etter pause.

«Tyvärr, tyvärr»

Séamus Coleman sto for et lekker forspill ute på høyrekanten, før Hoolahan – som også rykket ned fra Premier League denne sesongen – fikk de svenske TV-kommentatorene til fortvilet å si «tyvärr, tyvärr».

Målet fikk fart på en kamp som lenge var litt avventende. Spesielt Sverige våknet. Erik Hamrens lag hadde flere muligheter til å utligne, men fikk aldri ballen på mål. Emil Forsberg skjøt over og utenfor fra god posisjon, mens Ibrahimovic avsluttet like utenfor.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Faktisk hadde ikke Sverige en avslutning på mål før Zlatans innlegg ble nikket i eget nett av den uheldige Clark. Heller ikke etter selvmålet klarte svenskene å avslutte på irenes mål.

Aldri tapt

Forsvarsspilleren er den eneste Aston Villa-spilleren i årets EM-sluttspill. Heller ikke der skulle Clark slippe unna motgang.

Zlatan Ibrahimovic kan bli den første spilleren til å score i fire EM, men måtte mandag ha hjelp til å få ballen forbi Darren Randolph i Irlands mål.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kun to spillere har scoret flere EM-mål enn Zlatan. Michel Platini topper med ni, mens Alan Shearer endte på sju mål. Foreløpig står Sveriges nummer 10 med seks scoringer.

Irland har fortsatt ikke slått Sverige i en obligatorisk kamp, men spørsmålet er om noen av lagene egentlig har råd til uavgjort i en gruppe med Italia og Belgia.


Gruppe D:

Spania – Tsjekkia 1-0 (i Toulouse).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spilt søndag: Tyrkia – Kroatia 0-1 (i Paris).

Gruppe E:

Irland – Sverige 1-1 (i Saint-Denis).

Senere kampstart: Belgia – Italia 21.00 (i Lyon).

Gruppe A:

Spilt lørdag: Albania – Sveits 0-1 (i Lens). Spilt fredag: Frankrike – Romania 2-1 (i Saint-Denis).

Gruppe B:

Spilt lørdag: Wales – Slovakia 2-1 (i Bordeaux), England – Russland 1-1 (i Marseille).

Gruppe C:

Spilt søndag: Polen – Nord-Irland 1-0 (i Nice), Tyskland – Ukraina 2-0 (i Lille).

Gruppe F:

Spilles tirsdag: Østerrike – Ungarn (i Bordeaux), Portugal – Island (i Saint-Étienne).

De to beste i hver gruppe og fire beste treere (av seks) til åttedelsfinaler.