Buffon vil fullføre verket med EM-tittel

Å skrive autografer hører også med blant alt det Gianluigi Buffon får til med keeperhansker på. Foto: Yves Herman (Reuters / NTB scanpix)
Å skrive autografer hører også med blant alt det Gianluigi Buffon får til med keeperhansker på. Foto: Yves Herman (Reuters / NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gianluigi Buffon har vunnet det meste på fotballbanen, men en EM-tittel mangler han. Det vil 38-åringen rette på i sommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag vokter han Italias mål mot turneringens høyest rangerte lag Belgia. Veteranen med 157 landskamper er Italias keeper for åttende sluttspill på rad.

Han ble verdensmester i 2006. I EM har han kommet litt nærmere for hvert sluttspill, men ikke nådd helt frem. I 2004 ble Italia slått ut i gruppespillet, i 2008 ble det straffetap mot Spania i kvartfinalen, mens Italia tok seg helt til finale i 2012, bare for å bli knust 4-0 av Spania.

Les også: Kaptein-Hazard vil overbevise sin fremtidige manager

Tar Buffon enda et steg denne gang, ender han med å løfte pokalen på Stade de France 10. juli.

Buffon har vært landslagskeeper nesten halve livet. Det er snart 19 år siden han debuterte, og han kunne hatt flere sluttspillkamper. I Frankrike-VM i 1998 var han reserve for Gianluca Pagliuca, men to år senere var han førstevalg. Det gikk ikke bedre enn at han brakk håndleddet i et forgjeves forsøk på å redde John Carews vinnermål i en oppkjøringskamp på Ullevaal.

Buffon måtte reise hjem mens Norge og Italia dro til EM. Norge kom tidlig hjem, mens Italia tok seg helt til finale og tapte den etter at Buffons erstatter Francesco Toldo måtte slippe inn Frankrikes utligningsmål på overtid.