Russerne ødela den engelske åpningsfesten i EM på overtid

UAVGJORT: På overtid kom Denis Glusjakov og ødela åpningsfesten til engelskmennene. Foto: EPA / NTB scanpix.

Eric Dier lå an til å bli matchvinner og sikre Englands første åpningsseier i et EM noen gang, men på overtid utlignet Russland til 1-1.

England styrte førsteomgangen mot Russland i Marseille, men hadde slitt siden pause da Tottenham-talentet Dele Alli skaffet frispark i farlig posisjon et drøyt kvarter før slutt. Fra 17 meter skrudde klubbkamerat Eric Dier ballen i nettet, en scoring som skapte elleville jubelscener på tribunen.

Dermed virket det som England skulle styre mot sin første seier i en åpningskamp i et EM noen gang, men på overtid stjal Russland med seg ett poeng. Russerne holdt trykket oppe etter en dødball og Vasilij Berezutskij headet ballen i en bue over Joe Hart.

– Vi er skuffet fordi vi spilte bra hele kampen, sier Dier til ITV, ifølge BBC.

– Det handler ikke om mangel på erfaring, vi klarte bare ikke å holde helt ut. Vi tapte ikke. Nå må vi bare reise oss og ta med oss det positive.

SKUFFET: Englands landslagssjef Roy Hodgson var skuffet etter kamp. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS/NTB SCANPIX

Hodgson: – Føles som et tap

Roy Hodgson og hans engelske mannskap ligger to poeng bak naboene fra Wales, som slo Slovakia 2-1 tidligere på kvelden.

– Når du slipper inn mål med ett minutt igjen å spille er det bittert, sier landslagssjefen til BBC.

– Bortsett fra en 15-minuttersperiode hadde vi fullstendig kontroll, og vi var uheldige som ikke scoret mål nummer to. Det føles som et tap fordi vi var forberedt på å feire en seier, og vi har ikke den muligheten nå.

Oppladningen til kampen lørdag kveld var preget av alvorlige supporteropptøyer i Marseille. En britisk supporter er livstruende skadd etter at engelske, russiske og franske fotballsupportere barket sammen i den sørfranske havnebyen.

Etter kampen oppsto det også skremmende scener på stadion da russiske supportere jaget engelskmenn på tribunen.

BRÅK: Russiske hooligans gikk til angrep på engelske supportere inne på stadion etter kampslutt. Foto: EPA/PETER POWELL/NTB SCANPIX

To Lallana-sjanser

Det var knyttet spenning til hvordan England kom til å fremstå i sin 4-3-3-formasjon, men de hvitkledde dominerte de første 45 minuttene fullstendig med energi, vilje og høyt tempo.

Wayne Rooney styrte mye av det som skjedde fra sin nye midtbanerolle, mens spesielt høyresiden med Kyle Walker og Adam Lallana plaget et tregt og aldrende russisk forsvar gjennom hele omgangen.

Nærmest var sistnevnte, som fikk Englands to beste sjanser før hvilen. Fra god posisjon innenfor 16-meteren klarte imidlertid ikke Liverpool-vingen å få ballen forbi Igor Akinfejev. Det første skuddet gikk rett på den russiske keeperen etter sju minutter, mens det andre forsøket endte utenfor lengste stolpe med et sleivspark.

I tillegg hadde Rooney en volleykanon fra 16 meter, et forsøk Akinfejev bokset unna uten store problemer.

Russerne skapte ingenting før pause og var nærmest på en heading fra Sergej Ignasjevitsj som gikk rett i hanskene til Joe Hart.

FØRSTE: Eric Dier sendte England i føringen mot Russland, men det holdt ikke. Russland scoret på overtid og det engelske laget fikk kun med seg ett poeng i første kamp. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTB SCANPIX

Rooney-sjanse og Dier-scoring

Etter en pust i bakken lyktes Russland i langt større grad med å demme opp for England og skapte flere farligheter innledningsvis. Fedor Smolov var nær da han forsøkte å plassere et langskudd nede i lengste hjørne fra 16-17 meter etter en drøy time.

Ut av det blå skapte England en kjempesjanse etter 71 minutter, noe som viste seg å være et varsel om hva som skulle komme. Et innlegg fra Danny Rose endte i beina på Rooney etter en russisk klarering, men skuddet fra Manchester United-profilen ble reddet av en rask og god Akinfejev.

To minutter senere kom det alle trodde var vinnermålet. Dele Ali slo tunnel, ble felt og fikk frispark. Bak muren tok Akinfejev et skritt til venstre, mens Eric Dier sendte ballen til høyre for keeperen og i mål.

England hadde tilsynelatende grei kontroll avslutningsvis, men sovnet da Russland fikk utligne på overtid.

I annen runde møtes England og Wales i et britisk rivaloppgjør 16. juni, mens Russland og Slovakia spiller dagen før.