Robson-Kanu sendte Wales til himmels

Gareth Bale og Wales-spillerne jubler for scoring i EM-kampen mot Slovakia. Foto: Regis Duvignau, Reuters / NTB scanpix
Gareth Bale og Wales-spillerne jubler for scoring i EM-kampen mot Slovakia. Foto: Regis Duvignau, Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ble innbytternes aften i Bordeaux. Først så Ondrej Duda ut til å sikre Slovakia ett poeng, men Wales-innbytter Hal Robson-Kanu ville det annerledes og sørget for 2-1-seier til waliserne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Wales og Slovakia møttes i første kamp i gruppe B, som også England og Russland er en del av. Og det var Wales, med Real Madrid-spiller Gareth Bale som den store stjernen, som fikk drømmeåpningen. Ti minutter var spilt da Wales fikk frispark i god posisjon. Bale stilte seg opp i kjent Ronaldo-stil, og deretter banket 26-åringen ballen rett i mål.

Les også: Midtstopper Schär ble Sveits-helt

Slovakias keeper Matús Kozácik klarte ikke å lese ballbanen, og selv om ballen traff nesten midt i mål, maktet ikke keeperen å redde det harde skuddet.

Like før Bale-scoringen hadde Slovakias Marek Hamsik en enorm mulighet. Napoli-stjernen fintet seg forbi flere walisere og satte til slutt ballen forbi keeper Danny Ward, men bak sisteskansen hadde Ben Davies lurt seg, og Tottenham-spilleren fikk hindret Slovakia-scoring i siste liten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Bale tirrer engelskmennene

Norske Svein Oddvar Moen dømte EM-oppgjøret i Bordeaux og fikk mye å bryne seg på. Etter en halvtimes spill var Liverpool-spiller Martin Skrtel oppe med en albue i ansiktet på Jonny Williams da han skulle skjerme ballen ut over dødlinjen. Wales-spillerne ropte på straffe – uten å bli hørt av den norske dommeren. Reprisen viste stygg og unødvendig oppførsel av Skrtel.

Wales var det beste laget i den første omgangen, men i annen omgang var det Slovakia som hadde den første store muligheten. En god ball ble slått i bakrom mot Róbert Mak, og da Wales-kaptein Ashley Williams opphevet offsiden, var det fritt fram for slovaken, men PAOK-spilleren klarte ikke å sette ballen verken på eller i mål.