Messi strålte for Argentina

Lionel Messi viste gode takter i Copa America mot Panama.
Lionel Messi viste gode takter i Copa America mot Panama. Foto: Mike Dinovo / Reuters

Lionel Messi startet på benken, men ballkunstneren kom inn og bidro med ekte hattrick da Argentina slo Panama 5-0 i Copa America.

28-åringen briljerte foran nesten 60.000 tilskuere på Soldier Field i Chicago.

Messi satt rolig på benken da Nicolás Otamendi sendte Argentina i føringen sju minutter ut i 1. omgang. Flere mål kom det ikke i de første 45 minuttene.

Sus

Det ble en annen sus etter at Messi entret banen 15 minutter ut i 2. omgang. Bare sju minutter senere scoret Barcelona-spissen sitt første, og med ytterligere ti minutters mellomrom kom det to til. 26 minutter brukte magikeren Messi på sine tre scoringer. Argentinas 5-0-scoring ble satt inn av spisskollega Sergio Agüero i kampens siste minutt.

Panama gjorde det vanskelig for seg da Anibal Cesis Godoy ble utvist etter bare en halvtimes spiss.

Tvilsomt

I puljens andre kampen vant Chile 2-1 over Bolivia. Den seieren satt veldig langt inne. Først ti minutter inn i overtiden kom 2-1-målet på et kontroversielt straffespark satt inn av Chiles stjernespiller Arturo Vidal.

Dommeren dømte straffespark fordi at en spiller fra Bolivia handset, men TV-bildene viste at det var mer enn tvilsomt.

Vidal var også mannen bak 1-0, mens Jhasmany Campos utlignet til 1-1 i det 61. minutt.

Argentina har full pott og seks poeng foran den siste kampen i gruppespillet. Chile står med tre poeng, mens Bolivia foreløpig er poengløse.