Jonevret: – Synd at det er ferie nå

Vikings trener Kjell Jonevret
Vikings trener Kjell Jonevret Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Viking er for alvor med i medaljekampen før sommerpausen etter 2-0-seier over Bodø/Glimt. Viking-trener Kjell Jonevret skulle ha ønsket at ferien ikke kom enda.

Viking har hatt store problemer med å bryte ned motstanderen på hjemmebane. Før søndagens oppgjør sto siddisene med to av fem mulige seirer og bare fem scoringer.

Mot Bodø/Glimt klarte Stavanger-laget å bedre statistikken. Spillerne var tydelig klare for å gi bursdagsbarnet Bjørn Daniel Sverrisson en skikkelig fest, og samtidig gi publikum en godt gjennomført hjemmekamp.

Viking-trener Kjell Jonevret kunne godt ha sett at ferien kom senere etter to seire på rad. Blant annet går kontrakten til midtstopper Anthony Soares ut 30. juni, mens klubben er i dialog om salg av både Suleiman Abdullahi og Kristoffer Haugen.

– Jeg synes vi har gjort en god vår med 23 poeng. Det er synd at ferien kommer nå, det pleier å skje så mye i Stavanger da. Men det var en god kamp og godt med publikum, sa Jonevret til TV 2.

Offensivt

Vertene gikk ut i hundre og presset Glimt hardt fra start av, noe som raskt ga uttelling.

Allerede etter fire minutter kom det første målet. Ballen ble etter et hjørnespark liggende foran målet. Etter hvert prøvde Bodø-forsvarerne å klarere ballen ut, men det endte hos Kristoffer Haugen i 16-meteren. Venstrebacken la inn på bakerste stolpe til Sverrisson, som headet inn 1-0 og sin tredje scoring for sesongen.

– Det var deilig å score på bursdagen. Vi gjør en god første omgang, sa Sverrisson i pausen.

Viking fortsatte kjøret offensivt de neste minuttene og kom til flere muligheter uten å lykkes, men så vartet Claes Kronberg opp med et lite stykke magi.

Dansken lurte elegant med seg ballen forbi Ulrik Saltnes, før han driblet av Martin Bjørnbak og banket ballen i mål i det nærmeste hjørnet. Hans første scoring i eliteserien for Viking.

– Det var på tide. Jeg har spilt mange kamper uten å skape de store mulighetene, sa Kronberg.

Hjemmelaget kontrollerte kampen også resten av omgangen, og kom til noen muligheter, men det sto 2-0 til pause.

– Kampen er for vår del ødelagt etter de første 20-25 minuttene. I annen omgang har vi minst like mange sjanser som Viking, men vi må sette dem på bortebane, sa Glimt-trener Aasmund Bjørkan.

Kontrollerte

I annen omgang fortsatte Viking å skape sjanser. Etter nydelig kombinasjoner fant André Danielsen nigerianske Samuel Adegbenro på bakerste stolpe. Vingen sendte ballen på utrolig vis over målet fra tre meter etter 54 minutter.

Tempoet dalte, og det ble lengre mellom de store sjansene utover i omgangen, men Adegbenro var et uromoment hver eneste gang han mottok ballen.

Ti minutter før slutt lurte han hele Bodø-forsvaret, men keeper Simon Thomas fikk avverget til corner. På det påfølgende hjørnesparket fikk Viking straffe etter en hands. Danielsen bommet fra ellevemetersmerket.

– Det er første straffen vår i år. Den ville jeg helst ha sett i mål, sa Jonevret.

Gjestene var også farlig frampå ved et par anledninger, men målvakt Iven Austbø fikk avverget det som kom, og Viking vant 2-0.

– Vi vinner fortjent. Alt i alt en gjennomført bra kamp, selv om Bodø har noen gode spillere de også, sa Danielsen.