Trøndersk festomgang da Rosenborg slo Molde

Rosenborg jubel etter 3-1 scoring av Christian Gytkjær(tv) i eliteseriekampen mellom RBK og MFK på Lerkendal stadion. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Rosenborg vant 3-1 mot rivalene fra Molde i en meget underholdende eliteseriekamp. Christian Gytkjær scoret to av RBKs mål.

Rosenborg skaffet seg dermed en åtte poengs luke på tabelltopp .

– Fantastisk å score to mål. Dette var en viktig kamp, sa Gytkjær til TV 2 etter kampen.

I en svært underholdende førsteomgang åpnet Pål André Helland scoringsballet allerede før det første minuttet var passert da han plasserte ballen i lengste hjørne etter å ha blitt spilt fri på høyreside av sekstenmeteren.

Gytkjær-dobbel

Mohamed Elyounoussi utlignet etter 19 minutter med en scoring som burde blitt avvinket for offside, men ti minutter senere sendte Christian Gytkjær RBK tilbake i ledelsen etter å ha spilt vegg med Thorarinsson og sendt ballen i mål. På overtid av førsteomgang var samme mann igjen frempå da han omsatte et glimrende innlegg fra Alex Gersbach i mål.

Gytkjær, som har hatt store sko å fylle etter at Alexander Søderlund forlot klubben, kunne endelig juble for to scoringer i en viktig kamp.

– Det har vært litt stang ut, men i dag satt det – og forhåpentligvis fortsetter det, sa han og la til at han ikke tror gullet er avgjort tross åtte poengs luke.

– Nei, det er for tidlig å si, men dette var en kjempekamp for klubben, byen og fansen. En fantastisk prestasjon og en perfekt måte å ta ferie på.

Tamt Molde-lag

Molde satte inn Eidur Gudjohnsen i annenomgang, men maktet aldri å sette inn det store presset foran Rosenborg-målet. Det betyr at laget til Ole Gunnar Solskjær blir liggende på tredjeplass med 24 poeng, mens Rosenborg topper eliteserien med 32 poeng.

– De har vært bedre enn oss denne sesongen og de var bedre enn oss i dag. De har noe på gang, så vi er nødt til å henge oss med, sa Solskjær etter kampslutt.