Trøndersk festomgang da Rosenborg slo Molde

<p>Rosenborg jubel etter 3-1 scoring av Christian Gytkjær(tv) i eliteseriekampen mellom RBK og MFK på Lerkendal stadion.</p>
Rosenborg jubel etter 3-1 scoring av Christian Gytkjær(tv) i eliteseriekampen mellom RBK og MFK på Lerkendal stadion. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Rosenborg vant 3-1 mot rivalene fra Molde i en meget underholdende eliteseriekamp. Christian Gytkjær scoret to av RBKs mål.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rosenborg skaffet seg dermed en åtte poengs luke på tabelltopp .

– Fantastisk å score to mål. Dette var en viktig kamp, sa Gytkjær til TV 2 etter kampen.

I en svært underholdende førsteomgang åpnet Pål André Helland scoringsballet allerede før det første minuttet var passert da han plasserte ballen i lengste hjørne etter å ha blitt spilt fri på høyreside av sekstenmeteren.

Gytkjær-dobbel

Mohamed Elyounoussi utlignet etter 19 minutter med en scoring som burde blitt avvinket for offside, men ti minutter senere sendte Christian Gytkjær RBK tilbake i ledelsen etter å ha spilt vegg med Thorarinsson og sendt ballen i mål. På overtid av førsteomgang var samme mann igjen frempå da han omsatte et glimrende innlegg fra Alex Gersbach i mål.

Gytkjær, som har hatt store sko å fylle etter at Alexander Søderlund forlot klubben, kunne endelig juble for to scoringer i en viktig kamp.

– Det har vært litt stang ut, men i dag satt det – og forhåpentligvis fortsetter det, sa han og la til at han ikke tror gullet er avgjort tross åtte poengs luke.

– Nei, det er for tidlig å si, men dette var en kjempekamp for klubben, byen og fansen. En fantastisk prestasjon og en perfekt måte å ta ferie på.

Tamt Molde-lag

Molde satte inn Eidur Gudjohnsen i annenomgang, men maktet aldri å sette inn det store presset foran Rosenborg-målet. Det betyr at laget til Ole Gunnar Solskjær blir liggende på tredjeplass med 24 poeng, mens Rosenborg topper eliteserien med 32 poeng.

– De har vært bedre enn oss denne sesongen og de var bedre enn oss i dag. De har noe på gang, så vi er nødt til å henge oss med, sa Solskjær etter kampslutt.

Personvernpolicy