Hegerberg og Lyon vant mesterligaen

Ada Hegerberg scoret i kampen og bommet i straffesparkkonkurransen, men kunne til slutt juble for mesterligaseier med Lyon torsdag.

På dagen 17 år etter at Ole Gunnar Solskjær ble første norske matchvinner i en mesterligafinale så Hegerberg ut til å skulle kopiere bragden, takket være sin scoring i det 12. minutt. Alexandra Popp ville det annerledes og stanget inn 1-1 for Wolfsburg i det 88. minutt.

Etter målløse ekstraomganger med store sjanser til begge lag falt avgjørelsen på straffespark, og den norske landslagsspissen virket utrøstelig etter at Wolfsburg-keeper Almuth Schult kastet seg til venstre og reddet da hun skjøt Lyons første straffe.

Imidlertid reddet Lyon-keeper Sarah Bouhaddi, som feilet ved Wolfsburgs utligning, både Wolfsburgs fjerde straffe fra Nilla Fischer og den femte fra tidligere Lyon-spiller Elise Bussaglia.

Dermed kunne japanske Saki Kumagai sette inn 4-3-målet som gjorde klubben til trippelmester.

Hegerberg fullførte en eventyrsesong i klubbtrøye. Til sammen scoret hun 54 mål (13 av dem i mesterligaen) da Lyon vant både serie, cup og mesterliga.

Måldronning

Den norske landslagsstjernen gir sikkert sin lagvenninne Pauline Bremer mye av æren for 1-0-målet. Etter 11 minutter sto tyskeren for en herlig forsering på høyresiden, rundet både Isabell Kerschowski og Babett Peter og la inn fra dødlinja. Ballen gikk forbi keeper Almuth Schult, og ved nærmeste stolpe kunne Hegerberg rulle den i tomt mål.

Som så mange ganger før var 20-åringen fra Sunndalsøra akkurat på rett plass til rett tid.

Lyon var det klart beste laget og virket å ha tittelen i sin hule hånd, men misbrukte en rekke sjanser til å punktere kampen. To minutter før slutt utlignet Wolfsburg på sin første store sjanse.

Keeper Bouhaddi prøvde å bokse et innlegg fra innbytter Tessa Wullaert, men bommet. Alexandra Popp suste inn og skallet ballen i mål.

Kjempesjanser

I ekstraomgangene var det Wolfsburg som startet best, og Popp hadde en kjempesjanse til å gjøre 2-1 da hun møtte et overlegg alene med keeper, men skjøt hårfint utenfor lengste stolpe.

Innbytter Lotta Schelin hadde en like stor sjanse for Lyon i slutten av første ekstraomgang, men traff ikke ordentlig fra kloss hold, og Schult reddet.

Hegerberg hadde sin sjanse til å avgjøre de hun var noen centimeter fra å nå et innlegg inne i målgården, men det ble ikke flere mål.

Lyon var ute etter revansj for finaletapet mot Wolfsburg i mesterligaen for to år siden, og det ble til slutt en fortjent triumf. Lenge var det franskelaget overlegent.

Halvveis i første omgang hadde Lyon en stor sjanse til å doble ledelsen da Eugenie Le Sommer kom til avslutning etter veggspill med Hegerberg, men Schult reddet glimrende. Et par minutter ut i annen omgang reddet Elise Bussaglia på streken da kaptein Wendie Renard nikket etter et hjørnespark, og det var bare de største av flere gode Lyon-sjanser.

Først i det 72. minutt fikk Wolfsburg sin første avslutning mellom stengene. Lyon hadde da hatt seks avslutninger på mål og sju utenfor.

Hos Wolfsburg var kneskadde Caroline Graham Hansen savnet i finalen, mens Synne Jensen ikke fikk plass i finaletroppen.