Meny

Britiske medier: Van Gaal bekreftet ferdig

Louis van Gaal ledet Manchester United til FA-cuptriumf lørdag, men det skal likevel ikke være nok for United-ledelsen. Foto: Dylan Martinez / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aviser som The Telegraph og Daily Mail melder at Louis van Gaal er ferdig som Manchester United-manager. Hans nærmeste medarbeidere skal heller ikke få bli med videre.

Daily Mail skriver tidlig mandag ettermiddag at van Gaal er bekreftet ferdig, det samme melder medier som The Telegraph og Sky Sports. Trenerne Albert Stuivenberg og Frans Hoek har fått samme beskjed som van Gaal. Det ventes at José Mourinho snart presenteres som nederlenderens erstatter i sjefsstolen på Old Trafford.

– Jeg er ikke overrasket. Det kunne ikke fortsette. Det er fullt forståelig at United sparker van Gaal, selv om jeg mener han har gjort en OK jobb med det mannskapet klubben har, sier TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller til NTB.

Ifølge The Sun ventes det en offisiell uttalelse fra klubben om van Gaal rundt klokken 14 norsk tid.

Ifølge Sky Sports befinner nederlenderen seg på Uniteds treningsanlegg, der han forhandler om en sluttavtale med United-direktør Ed Woodward. Van Gaal hadde med seg advokat Paul Gilroy inn på møtet med Woodward.

Allerede lørdag sprakk medier som BBC, The Telegraph og The Independent nyheten om at van Gaal er ferdig i United, og at han vil erstattes av tidligere Chelsea- og Real Madrid-manager Mourinho. Flere medier melder at Mourinho får en treårsavtale av United.

Van Gaal hadde i utgangspunktet ett år igjen av avtalen med United.

Les også: – Mourinho blir ny Manchester United-manager

Irritert van Gaal

Louis van Gaal ledet United til 2-1-seier i FA-cupfinalen mot Crystal Palace lørdag, men etter kampen sprakk nyheten om den nært forestående ansettelsen av Mourinho. Van Gaal var svært irritert da han ble konfrontert med Mourinho-nyheten på pressekonferansen etter ettmålstriumfen.

– Jeg viser dere trofeet, men jeg diskuterer ikke dette med mine venner i mediene, som allerede har gitt meg sparken i seks måneder, sa han syrlig.

Søndag var nederlenderen betraktelig mer ordknapp, da Sky Sports ønsket å stille ham noen spørsmål på vei ut av spillerhotellet i London.

– Det er over, sa en ordknapp van Gaal, uten å ville presisere hva som er «over».

Van Gaal skal være rasende over behandlingen han har fått av klubben, ifølge The Times.

Les også: Lingard avgjorde FA-cupfinalen

Neville spår suksess

Tidligere Manchester United-spiller Phil Neville har uttalt seg om Mourinho og United. 39-åringen tror portugiseren kan vinne titler med de røde djevlene.

– Jeg ser ikke for meg at han blir lenge i United, kanskje to-tre år. Når José nærmer seg slutten i en klubb, pleier det å involvere noen misfornøyde spillere og en formdupp. Men han har bevist at han kan vinne titler. Han er en vinner, sier Neville til BBC.

Engelskmannen er ikke overrasket over at den portugisiske 53-åringen ser ut til å ta over tøylene i gamleklubben.

– United-fansen ønsker at laget skal kjempe om ligagull. Det holder ikke å bli nummer fem eller syv. José er antakelig rett mann, sier Neville.

Les også: Fransk radiokanal: Zlatan tilbudt kontrakt av Manchester United

– Misnøye

Mandag lekket både The Guardian og The Independent detaljer om det som skal være stor misnøye med van Gaal blant flere av Uniteds spillere.

Avisene skriver at forholdet skal ha vært anstrengt nærmest fra første stund. Årsaken er nederlenderens strikse metoder. Blant annet skal Van Gaal ha sendt eposter til hver enkelt spiller etter kampene, der han vektla feil som spillerne hadde gjort i kamp. Etter hvert skal flere av spillerne ha sluttet å lese disse beskjedene. Van Gaal skal ha fått nyss i dette, hvorpå nederlenderen skal ha fulgt opp med å legge inn en «tracker» i epostene, dette for å forsikre seg om at beskjedene ble lest.

Van Gaals spillestil og treningsmetoder skal også være upopulær blant spillerne. Nederlenderens fotballfilosofi beskrives som «for treg» og «for metodisk», ifølge The Independent.

United maktet ikke å sikre seg en mesterligaplass i serien denne sesongen. Dét var trolig dråpen for United-ledelsen, selv om klubben fortsatt ikke har gått ut med en offisiell uttalelse.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus