Konradsen sikret ett poeng til serielederen

Rosenborg-spillerne gratulerer Anders Konradsen (i midten) etter hans utligningsmål mot Haugesund. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Haugesund tok ledelsen, men en scoringskåt Anders Konradsen sørget for at serieleder Rosenborg fikk med seg ett poeng hjem til Trondheim. Oppgjøret endte 1-1.

– Jeg er ganske fornøyd. Keeperen deres var den beste i dag. Det sier mye om sesongen vår at vi er litt misfornøyde med bare ett poeng mot Rosenborg, sa Haugesund-trener Mark Dempsey til TV 2 etter kampen.

Dempsey og hans lag har imponert så langt i årets eliteserie, og søndag var altså serieleder Rosenborg gjest på gresset i Haugesund. Der fikk Kåre Ingebrigtsens menn seg en kalddusj allerede etter 16 minutter da hjemmelaget gikk opp i ledelsen. Filip Kiss slo et perfekt innlegg, og inne i boksen var det 19-åringen Ibrahim Shuaibu som bredsiden ballen i mål på volley. Avslutningen gikk midt i mål, men André Hansen i Rosenborg-målet sto på feil bein og klarte ikke å avverge scoring.

Ibrahim ble matchvinner mot Vålerenga 16. mai, og scoret dermed sitt annet mål på to kamper.

Konradsens fjerde scoring

25 minutter ut i kampen ble det ikke bedre for serielederen da Yann-Erik de Lanlay måtte forlate banen med en skade. Rosenborg-spilleren ble liggende etter en duell med Haugesund-kaptein William Troost-Ekong, og det var tydelig at 24-åringen hadde for vondt til å klare å fortsette.

Riku Riski kom inn som erstatter, og like etterpå kom også utligningsmålet. Rosenborg-kaptein Mike Jensen slo en god corner som fant Anders Konradsen, og bodøværingen bredsidet inn sitt fjerde eliteseriemål for sesongen. Også han scoret i 16. mai-runden.

Bortelaget tok over kampen etter scoringen, men Haugesund hadde sine sjanser. Kiss fikk en dobbeltsjanse like etter Rosenborg-utligningen, men ballen trillet til slutt bare langs målstreken, og ikke over den.

God Hansen

Lagene gikk til pause på stillingen 1-1, og Haugesund skapte den første store sjansen etter hvilen. Haris Hajradinovic fant Ibrahim med en god pasning, men denne gangen var det Hansen i RBK-buret som vant duellen med målscoreren.

Det gjorde han også i neste duell der Ibrahim avsluttet, da han var kjapt nede og fikk reddet skuddet fra 19-åringen.

Etter 70 minutters spill var Kiss nær å score på et herlig langskudd. Fra like utenfor midtsirkelen inne på Rosenborgs banehalvdel klemte han til, og Hansen var nødt til å gi til corner for å hindre Haugesund-scoring.

Like etterpå var det Rosenborgs Fredrik Midtsjø som testet skuddfoten, men heller ikke den ballen fant veien til mål.

– Ikke her for å underholde

– Det ble litt å henge fingrene i. Jeg synes vi tok over i annen omgang, men vi sliter litt med å finne hverandre inne i boksen, sa Hansen til TV 2.

Om Rosenborgs få sjanser, hadde trener Ingebrigtsen følgende å si:

– Vi er ikke her for å underholde Haugesund-folket, det får de gjøre selv. Vi er fornøyde med resultatet og hadde god kontroll.

Haugesund var spesielt gode i forsvar, og kaptein Troost-Ekong nøytraliserte tidligere Haugesund-spiss Christian Gytkjær.

– Det var en god prestasjon av hele laget. Vi viste karakter og kunne ha vunnet, sa han.

Med et uavgjortresultat i Haugesund er Rosenborg fortsatt på topp i eliteserien. Luken ned til Molde og Odd er på fem poeng. Haugesund innehar femteplassen.