Kapteinen sikret seier mot Bodø/Glimt

Kampen mellom Bodø/Glimt-Aalesund på Aspmyra stadion søndag ettermiddag. Jubel etter 0 -1 ved Oddbjørn Lie (Aalesund). Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Et effektivt Aalesund rystet Bodø/Glimt på Aspmyra, og kaptein Oddbjørn Lie ble matchvinner med sin 1-0-scoring.

Bare to minutter etter at Bodø/Glimt hadde misbrukt en av flere store muligheter under søndagens kamp, viste Lie hvordan det skal gjøres. 28-åringen banket til ved bakre stolpe og sendte bortelaget i ledelsen etter åtte minutter med sitt første eliteseriemål i Aalesund-drakt.

– Det var høyrefoten faktisk, så jeg bare banket til og så gikk den heldigvis i mål. Det var ufattelig deilig, sa Lie til TV 2.

Hjemmelaget presset på for utligning, men Lie og de andre forsvarsspillerne holdt unna til tre etterlengtede poeng for sunnmørsklubben, selv om Adam Örn Arnarson fikk sitt annet gule kort og marsjordre på overtid.

– Det var en påkjenning uten like. Det var ikke pent. Vi ble presset, det var målsjanser, men vi fightet som ekte sunnmøringer. Det gjør det ekstra deilig å dra hjem fra Bodø med tre poeng, sa Aalesund-trener Trond Fredriksen til kanalen.

– Vi skapte mer enn nok sjanser til å score i dag, og jeg er som alle andre kjempeskuffet. Det er et samspill av flere ting, men vi burde helt klart scoret, oppsummerte Glimt-trener Aasmund Bjørkan.

Riise-frispark

Hjemmelaget startet best i solskinnet i Bodø. Etter seks minutter fant Fitim Azemi Trond Olsen inne foran mål, men veteranen klarte å blåse ballen langt over fra fem meter. En av flere sjanser som hjemmelaget ikke klarte å sette i mål.

Kun to minutter senere fikk Aalesund frispark. John Arne Riise slo ballen inn, og etter to dueller inne i feltet havnet ballen hos Oddbjørn Lie som brente til. Ballen snek seg mellom beina til Hannes Halldórsson, og bortelaget var i ledelsen bare minutter etter Glimts store mulighet.

Islandsk EM-keeper

Sjansene fortsatte å komme. Først bommet Martin Bjørnbak med headingen da han fikk stå alene ved bakre stolpe på en corner, før keeper Halldórsson fem minutter senere viste hvorfor han skal til fotball-EM.

Aalesund kontret, Edwin Gyasi serverte Franck Boli alene med den islandske keeperen, men Halldórsson vant duellen.

Bodø/Glimt tok over initiativet mer og mer i annen omgang, men enten var avslutningene for dårlige eller så klarte Aalesund-forsvarerne å få et bein i veien.

Jakten på utligningen åpnet opp for Aalesund-kontringer, men Franck Boli prøvde seg med en frekk lobb da han kom alene med Halldórsson etter 82 minutter, og det ble ikke flere mål.