Meny

Lindberg tok selvkritikk etter «katastrofe-straffe»

Odds Sondre Rossbach reddet straffe mot Sarpsborg. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jonas Lindberg hadde muligheten til å gi Sarpsborg ledelsen 1-0 hjemme mot Odd, men tok en straffe som han selv mente var katastrofal. Oppgjøret endte 0-0.

I det 27. minutt hadde Sarpsborg en alle tiders mulighet til å ta ledelsen. Patrick Mortensen ble revet i bakken og vertene fikk straffe. Svenske Lindberg tok straffen, men keeper Sondre Rossbach reddet Sarpsborgs forsøk.

– Det er katastrofe. Jeg burde gjøre mål der. Det var en helt utrolig dårlig straffe. Den er ikke hard og ikke høy. Straffe skal være mål ti av ti ganger. Den var verdiløs, sa Lindberg til TV 2.

Oppgjøret i Sarpsborg startet med god offensiv fotball. Pål Alexander Kirkevold ble spilt alene igjennom med keeper Sondre Rossbach. Spissen lobbet over burvokteren, men også over mål allerede etter fire minutters spill.

Sjansesløseri

Odd svarte med å gå rett i angrep. Fredrik Nordkvelle ble spilte alene gjennom med Anders Kristiansen, men målvakten fikk reddet ballen i stolpen. Returen havnet hos Oliver Berg, men helt umarkert sendte midtbanespilleren ballen utenfor målet.

– Jeg hadde noen store sjanser som jeg kommer til å tenke på, sa Nordkvelle etter kampen.

I det niende minuttet var Sarpsborg på visitt i gjestenes 16-meter igjen. Etter å ha fått ballen av Joachim Thomassen, sendte Lindberg ballen uselvisk videre til Kirkevold. Spissen banket løs, men Rossbach reddet. Returen falt til Kristoffer Tokstad, men midtbanespilleren sto i offside og målet ble korrekt annullert.

Sjansebonanzaen bare fortsatte i innledningen. Kirkevold fikk etter 12 minutter en ny mulighet, men en god heading fra bakerste stolpe ble igjen avverget av Rossbach.

Den tidligere Sandefjord-spissen fortsatte å sløse borte sjanser. Etter 19 minutter satte angriperen ballen til side for mål fra fem meter.

Etter straffebommen roet det hele seg ned resten av første omgangen, men det tok ikke mange minuttene av annen omgang før det ble full fart igjen.

Sarpsborg styrte

Tre minutter etter hvilen var Kristiansen på bærtur. Bentley skulle bare trille ballen i mål, men Sigurd Rosted reddet på streken. Odd holdt presset opp, og i neste angrep avsluttet Nordkvelle fra kloss hold, men Kristiansen reddet mesterlig.

Utover i annen omgangen tok Sarpsborg mer og mer over styringen. Hjemmelaget kom til flere muligheter, blant annet mange langskudd, men ingen var like store som de tidligere i kampen. Rossbach hadde som regel små problemer med å avverge og kampen endte målløs.

Mot slutten av kampen felte innbytter Steffen Ernemann midtbanespiller Nordkvelle, men dommer Svein Erik Edvartsen blåste ikke straffe. Det var trolig en feil avgjørelse.

– Han takler meg ikke hardt, men har tar meg og det er straffe, sa Nordkvelle, som var fornøyd med ett poeng.

Dermed får Rosenborg muligheten til å øke forspranget fra første- til annenplass til åtte poeng med seier borte mot Haugesund søndag. Sarpsborg befinner seg på niendeplass med 16 poeng.

– Det er ikke mange som tar poeng her. Det er vanskelig av en eller annen grunn. Vi har slitt her, det er veldig fysisk her. Derfor er jeg veldig fornøyd med ett poeng. Vi klarer å stå imot, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus