Meny

Ny Aston Villa-eier klar til å punge ut

Tony Xia blir ny Aston Villa-eier og har store planer om å få klubben tilbake til Premier League. Foto: Damir Sagolj / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aston Villa-eier Tony Xia sier klubbens neste manager vil få opptil 50 millioner pund for å få laget tilbake i Premier League.

Kineseren kjøpte Aston Villa av Randy Lerner for 60 millioner pund tidligere denne uken. Oppkjøpet avventer godkjennelse av Football League.

– Vi vil ha et budsjett på mellom 20 og 50 millioner pund (244 og 611 millioner norske kroner). Det vil bli bestemt når en ny manager er på plass, sier Xia, ifølge BBC.

Les også: Rashford sendte Aston Villa ned

Xia bekreftet også at tidligere Chelsea- og West Bromwich-manager Roberto Di Matteo er aktuell som klubbens nye trener. Italieneren rykket opp med West Bromwich fra det engelske mesterskapsserien i 2010 og har også vunnet mesterligaen med Chelsea. Tidligere Aston Villa-manager Remi Garde var ferdig i mars.

– Roberto er én av kandidatene. Han har gjort det veldig godt i den engelske mesterskapsserien og også i Premier League. Vi har andre gode alternativer også. Jeg tror vi vil velge den riktige i løpet av to uker, sier Xia.

– Jeg tror det er gode muligheter for Villa å rykke opp veldig raskt. Klubben har et godt akademi, gode fasiliteter og en bra fanbase.

– Dersom vi kan få det rette laget å jobbe med kan vi komme tilbake på rett spor. Jeg håper vi kan klare å rykke opp i løpet av neste sesong.

Aston Villa endte sist i Premier League med 17 poeng denne sesongen og skal spille på nivå to i England for første gang siden 1987/88.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus