Klopp: – Vi skal komme sterkere tilbake

Artikkelen fortsetter under annonsen

Liverpool-trener Jürgen Klopp lover å ta laget til nye finaler etter at rødtrøyene tapte onsdagens europaligafinale.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sevilla ble historiske da laget vant sin tredje strake europaligafinale, mens Klopps dårlige finalestatistikk fortsatte. Tyskeren står nå med tap i sine fem siste finaler.

– Det er viktigere ting i livet enn fotball. Jeg tror ikke Gud har en plan for meg at jeg alltid skal ha uflaks i finaler, sa Klopp etter finalen som endte 3-1 til Sevilla.

– Jeg har vært heldig i livet – jeg sitter her som Liverpool-manager. Jeg ser ikke på meg selv som en uheldig person, fortsatte tyskeren, ifølge Sky Sports.

Tar på seg ansvaret

Klopp lover at det blir flere finaler, og at laget vil lære av tapet.

– Jeg er ansvarlig for denne prestasjonen. Jeg lover alle at vi skal bruke tapet og komme sterkere tilbake, sa han, ifølge BBC.

Daniel Sturridge sendte Liverpool i ledelsen etter 35 minutter, men det spanske laget kom sterkt tilbake i annen omgang. Kévin Gameiro scoret like etter pause, før Coke gjorde to mål og sikret Sevillas tredje strake europaligatittel.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Klopp mente flere av dommeravgjørelsene gikk imot Liverpool i onsdagens kamp i Basel. Blant annet var det tre handssituasjoner innenfor Sevillas sekstenmeter i første omgang, og på 3-1-scoringen vinket linjedommeren for offside, men dommer Jonas Eriksson godkjente målet.

– I en finale der det er jevnt, trenger man litt flaks. Det hadde ikke vi. Hvis vi hadde ledet 2-0 til pause, hadde det vært annerledes, sa Klopp.

Bakgrunn: Sevilla snudde alt i andre omgang - Liverpool raknet totalt

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dommeren får støtte

Den tidligere toppdommeren Graham Poll mener imidlertid at svenske Eriksson gjorde rett i alle situasjonene Klopp refererer til.

– Liverpool har en dårlig sak om det ønsker å skylde på dommeren. Han gjorde rett i å ikke blåse straffe, skriver Poll i Daily Mail.

Han mener også det var korrekt å ikke blåse for offside da Sevilla scoret, ettersom ballen kom fra Liverpool-spiller Philippe Coutinho.

Liverpool, som havnet som nummer åtte i Premier League denne sesongen, blir uten spill i Europa kommende sesong. Med seier i europaligafinalen hadde laget tatt seg til mesterligaen.

Les også: Liverpool-billetter stjålet før finalen