Sevilla slo Liverpool 3-1 i europaligafinalen

Coke feirer etter sin andre scoring som ga Sevilla 3-1 seieren over Liverpool i finalen i europaligaen onsdag kveld. Foto: Dylan Martinez / Reuters

Sevilla er det første laget som har vunnet europaligaen i fotball tre år på rad. Onsdag ble Liverpool rundspilt i starten av 2.-omgang og tapte 1-3.

– Når alle avgjørelser går imot oss, er det noe som er feil, sa Klopp etter kampen, men han la til at han ikke skyldte tapet på dommeren.

– Vi kom ut av det og fikk ikke til spillet vårt. Det betyr at vi ikke har hatt den utviklingen vi hadde håpet på. Derfor må vi se på denne kampen som en erfaring og lære av det, la Liverpool-manageren til. Han la ikke skjul på at frustrasjonen og skuffelsen var stor.

Kampen ble avgjort i løpet av 25 magiske Sevilla-minutter i begynnelsen av annen omgang etter at engelskmennene hadde tatt ledelsen i første omgang. Daniel Sturridge ga The Reds ledelsen med et skudd i venstre hjørne etter 35 minutter.

Til da hadde Jürgen Klopps lag vært det beste, men dominansen var på ingen måte total. Likevel var det ingenting å si på ledelsen.

Bare to minutter etter ledermålet hadde Liverpool enda en ball i nettet, men headingen som gikk inn etter en corner ble korrekt annullert for offside på banen i sveitsiske Basel.

Ett minutt

Kampen forandret fullstendig karakter i annen omgang, og Kévin Gameiro brukte ikke mer enn et snaut minutt på å skape balanse i stillingen. Liverpool-spillerne fikk seg en voldsom kalddusj før annenomgangen var kommet skikkelig i gang.

Sevilla-spillerne tok kommandoen i kampen. Det var nesten som om det var et nytt lag som var kommet på banen, og etter 19 minutter sto det plutselig 2-1 til spanjolene.

Da var det Coke som scoret med et flott skudd fra omtrent 16 meter. Ballen suste inn i hjørnet.

Scoringen kom etter at Sevilla hadde satt skikkelig press på Liverpool-spillerne. De fikk ikke til noe og ble fullstendig rundspilt. Sevilla spilte på en måte som gjorde at Klopps adepter begynte å gjøre feil. Derfor kom også den tredje scoringen etter 70 minutters spill. Igjen var Coke sist på ballen.

– Vi var det laget som ville mest. Vi ville vinne denne turneringen. Det er nesten utrolig at vi skulle klare det. Nå gjelder det å suge på denne karamellen, før vi begynner å forberede oss til den spanske cupfinalen, sa Sevilla-keeper David Soria etter triumfen.

Ingen offside

Linjedommeren hadde flagget opp tidlig og signalisterte at det var en offside, men flagget ble tatt ned, for det viste seg at ballen var innom to Liverpool-spillerne før den havnet hos Coke som ble tomålsscorer.

Han sendte ballen i nettet via Liverpool-keeperen fra sju-åtte meters hold, noe som gjorde Liverpool-spillerne skikkelig rystet.

I tillegg til de tre raske scoringene i løpet av 25 minutter like etter pause, hadde Sevilla også et par skikkelig fete sjanser som kunne ha gjort ledelsen og seieren enda større.

Mot slutten av kampen klarte ikke Liverpool å spille seg fram til de helt store mulighetene. Det var heller Sevilla som fikk sine sjanser etter at Klopp flyttet spillerne sine så høyt opp på banen som mulig.

Men det ble med forsøket. Etter en fantastisk snuoperasjon i annen omgang vant spanjolene en fullt fortjent seier og europaligaen for femte gang.