Serbisk jubel for Glimt i Tromsø

Tromsøs Runar Espejord i duell med Bodø/Glimts Brede Mathias Moe i mandagens kamp på Alfheim.
Tromsøs Runar Espejord i duell med Bodø/Glimts Brede Mathias Moe i mandagens kamp på Alfheim. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

To scoringer av innleide Milan Jevtovic (22) ga Bodø/Glimt 2-1-seier i det nordnorske eliteseriemøtet mot Tromsø på Alfheim mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

16.-maikampen mandag kveld tok seg kraftig opp etter pause etter en kjedelig 1. omgang.

Det første målet til Jevtovic var en perle av en kontring og kom etter 64 minutters spill.

Et langt oppspill endte opp hos Trond Olsen, og vingveteranen servet den direkte videre til en Jevtovic på løp. Han stormet mot mål og la ballen fint forbi Tromsøs målvakt Gudmund Kongshavn. Det var spissens fjerde mål for sesongen. 22-åringen fra Serbia kom til Bodø i starten på januar og har kontrakt med Glimt ut 2016.

Les også: Skagestad nektet Start tre poeng

Reduserte

Innbytter Thomas Lehne Olsen utlignet 12 minutter senere, men stillingen sto seg ikke lenge.

Bare et par minutter senere var Milan Jevtovic frampå igjen, og han scoret sitt femte for sesongen. Igjen var Trond Olsen servitør, og Jevtovic satte ballen inn fra skrått hold.

Tromsø presset mot slutten uten at det ga noe resultat i form av flere scoringer.

Glimt-seieren i Tromsø var av det sjeldne slaget. I seriesammenheng gjennom historien har Bodø/Glimt vunnet det såkalte «Slaget om Nord-Norge» på Alfheim bare én gang tidligere. Det skjedde i 1995.

Jevnt

De første 45 minuttene var tette og jevnspilte mandag. Tromsø hadde ballen mest, men det var Bodø/Glimt som var nærmest scoring. 12 minutter var spilt da Trond Olsen fikk muligheten, men han fikk aldri avsluttet skikkelig, og Tromsøs midtstopper Simen Wangberg fikk blokkert.

Glimts Thomas Jacobsen sendte et skudd over fra kloss etter 25 minutters spill, og også det var en god sjanse.

Tromsøs beste sjanse kom ved Runar Espejord noen minutter før de første 45 minuttene var over. Glimts islandske landslagskeeper Hannes Thór Halldórsson reddet mesterlig foran 6343 tilskuere.

Tre poeng til Glimt gjorde at de passerte Tromsø på tabellen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus