Meny

Manchester-duellen ingen vil tape

Det hviler et visst press på Manuel Pellegrini i hans siste kamp som manager for Manchester City Foto: Andrew Yates / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mye av spenningen rundt den siste serierunden i Premier League, dreier seg om hvem av Manchester City og Manchester United som vil få muligheten til å måle seg mot Europas beste.

Det handler om den viktige 4.-plassen som gir rett til å spille kvalifisering for spill i mesterligaen.

Det ligger i hendene på City. De har 65 poeng og spiller borte mot Swansea. Manchester United har 63 poeng og tar imot Bournemouth hjemme.

City har overlegen målforskjell målt mot United og trenger bare uavgjort for å klare det.

Kampen mot Swansea blir chileneren Manuel Pellegrinis siste som manager for City. Fra neste sesong overtar Pep Guardiola.

– Vi har innehatt mesterligaplassen i 37 kamper, og jeg mener at vi fortjener den, sier Pellegrini.

Les også: Pellegrini håper United dummer seg ut

Tre

Pellegrini har ført City til tre titler på tre sesonger, men i mesterligasammenheng har suksessen vært begrenset.

– Det handler om stil. For meg er det viktig at vi avslutter sesongen som ligaens mestscorende lag slik vi har vært i de to foregående også, beretter den alltid like stilrent antrukne Pellegrini.

Manchester City har scoret 70 mål før den siste serierunden. Tottenham har nest flest fulltreffere med sine 68, mens seriemester Leicester har 67.

Les også: Leicester er engelske seriemestere

Konsentrasjon

I Manchester United vet de akkurat hva de skal opp mot. Etter 2-3-tapet for West Ham i midtuken er de avhengig av at City dummer seg ut.

– Vi må være dedikerte og konsentrerte uansett. Det handler om å vinne den siste kampen, sier midtbanemann Michael Carrick.

United kan få seg en tittel senere i mai etter som de skal opp mot Crystal Palace i FA-cupfinalen 21. mai.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus