Pellegrini håper United dummer seg ut

Manuel Pellegrini mener at Manchester City fortjener en plass i neste sesongs mesterliga. Foto: Andrew Yates / Reuters.
Manuel Pellegrini mener at Manchester City fortjener en plass i neste sesongs mesterliga. Foto: Andrew Yates / Reuters. Foto: NTB scanpix

Manchester City-manager Manuel Pellegrini må sette sin lit til at Manchester United dummer seg ut for at det skal bli spill i neste sesongs mesterliga.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre beste klubbene går direkte til neste sesongs mesterliga, mens det blir kvalifisering på laget som ender på 4.-plass.

Der er City plassert i øyeblikket.

Som best kan City ta seg opp til 3.-plass, men det kan også ende med 5.-plass om Manchester United slår West Ham borte tirsdag og følger opp med tre poeng i den siste serierunden hjemme mot Bournemouth kommende helg.

– Vi er ikke ferdig med sesongen. Det er selvsagt verre når det ikke lenger bare kommer an på hvordan du selv gjør det. Vi vet mer etter at kampen mellom West Ham og Manchester United er over, sa 62-åringen etter sin siste kamp på Citys hjemmebane søndag. Chileneren takket av for fansen etter 2-2-kampen mot Arsenal.

Pellegrini overtok som manager i City etter Roberto Mancini i 2013, og fra kommende sesong erstattes han av Pep Guardiola.

– Blir knalltøft

Pellegrini mener at klubben fortjener en mesterligaplass.

– Det gjør vi fordi vi har hatt den plassen inne gjennom samtlige 37 runder, og jeg håper at vi ikke mister den i den siste kampen, sa den karismatiske søramerikaneren.

Manchester United har avsluttet sesongen godt, og plutselig er det ikke lenger sikkert at Louis van Gaal mister managerjobben sin ett år før kontrakten hans utløper.

– Dette blir knalltøft. West Ham er et veldig bra lag. Vi var heldig som slo dem 2-1 i FA-cupkvartfinalen, og vi må gjenta den bedriften, sa nederlenderen

Spesiell kamp på flere måter

West Ham mistet definitivt muligheten til en plass i topp fire med det overraskende 1-4-tapet hjemme for Swansea lørdag, men klubben har fortsatt mye å spille for.

Klubben er på 7.-plass, og holdes den kan det bli europaligaspill neste sesong. Det forutsetter at Manchester City blir blant de fire beste, og at Manchester United avslutter topp fem og samtidig slår Crystal Palace i FA-cupfinalen senere i mai.

Tirsdagens kamp blir også spesiell siden den blir den siste for West Ham på Boleyn Ground, der klubben har spilt siden 1904. Fra neste sesong skal klubben spille sine hjemmekamper på OL-stadion i Stratford, der tilskuerkapasiteten blir høynet til pene 60.000. På Boleyn Ground er kapasiteten 35.016.