Nå skal VIF også vinne borte

Vålerenga har tatt poeng bare foran sine egne supportere så langt i sesongen, men målet er å endre på det allerede onsdag. Foto: Audun Braastad, NTB scanpix
Vålerenga har tatt poeng bare foran sine egne supportere så langt i sesongen, men målet er å endre på det allerede onsdag. Foto: Audun Braastad, NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Vålerenga har vunnet tre kamper i eliteserien denne sesongen, og alle har kommet på de tre siste oppgjørene på eget gress. Nå skal hjemmeformelen gi suksess også borte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter to strake tap i sesonginnledningen i de første hjemmekampene mot Viking og Rosenborg, har det blitt tre seirer på rad på Ullevaal mot Tromsø, Start og Sarpsborg med en målforskjell på 9-0. Endelig har det virkelig løsnet hjemme i hovedstaden.

– Jeg håper det, og jeg håper at vi kan dra med det vi presterer hjemme til bortebane. Vi må være like godt i balanse på bortebane. Vi har en tendens til å ville litt for mye framover og er litt for sårbare på kontringer, sier VIF-kaptein Christian Grindheim til NTB.

Uten poeng borte

På bortebane har det virkelig kladdet. På fremmed gress har Oslo-klubben ikke tatt et eneste poeng og kun scoret ett mål.

– Vi har sluppet inn mål først på bortebane, og da må man risikere mer framover, så vi har fått et par kontringer imot, og så sitter den i nota. Er du ett eller to mål bak, må du hele tiden jage, sier Grindheim.

– På hjemmebane de siste tre kampene har vi scoret først, og da må de andre lagene fram, så vi får enda mer rom å spille i.

Forrige sesong var kun Rosenborg og Odd bedre enn Vålerenga på bortebane, men så langt i år er klubben dårligst.

– Vi har vært litt i uflyt, men nå håper jeg at vi er i stigning og vinner de siste kampene som er igjen før ferien.

Bortekamp onsdag

Vålerenga får allerede sjansen til å ta sin første borteseier på onsdag mot Bodø/Glimt. Da skal laget bruke samme oppskrift som i søndagens 3-0-seier mot Sarpsborg.

– Vi skal score mål, skape nok sjanser og dominere kampen såpass at vi øker sjansen til å vinne. Vi vet hva som venter oss, et lavtliggende Bodø-lag som kommer til å kontre. Da er det viktig å være smart, og så må vi være restituert. Vi er et lag som er avhengig av mye bevegelse, og da må vi være pigge i beina, sier trener Kjetil Rekdal til NTB.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus