Haugesund med utrolig opphenting

Molde scorer 2-0 målet i eliteseriekampen i fotball mellom FK Haugesund og Molde på Haugesund stadion. Haugesunds keeper Helge Sandvik klarer ikke å redde. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Haugesund lå under 0-3 mot Molde da under et kvarter gjensto, men hjemmelaget kom tilbake. Godt hjulpet av et rødt kort til Moldes keeper endte det 3-3 i måkebyen.

Resultatet gjør at Molde tapte terreng til topplagene Rosenborg og Odd, som begge vant tidligere søndag. Tabelltreer Molde er nå fire poeng bak Rosenborg (22 poeng) og to bak Odd.

Haugesund (14 poeng) klatret til sjuendeplass med det ene poenget. Haugesund-trener Mark Dempsey, tidligere assistenttrener under Ole Gunnar Solskjær i Molde, jublet stort da opphentingen var et faktum på eget gress.

– Dette betyr mye for oss. Spillerne viste en fantastisk karakter ved å komme tilbake fra 0-3, sa en glisende Dempsey til TV 2 etter kampslutt.

Eirik Hestad, Petter Strand og Fredrik Gulbrandsen ga Molde 3-0, men FKH kom tilbake ved Tor Arne Andreassen og Filip Kiss (2) på slutten.

Flott scoring

Gjestene tok ledelsen etter 21 minutter i måkebyen. Petter Strand vartet opp med en flott soloprestasjon på høyresiden, før han ga ballen til lagkamerat Hestad. Sistnevnte vendte vekk to FKH-spillere og la ballen over på høyrefoten, før han så plasserte den vakkert i krysset. Haugesund-keeper Helge Sandvik kunne lite gjøre.

Tre minutter etter hvilen doblet Molde ledelsen. Petter Strand fikk sjansen på frispark fra distanse, og 21-åringens harde skudd suste inn i lengste kryss. FKH-keeper Sandvik så først ut til å kunne redde forsøket, men ballen flakket forbi burvokteren og inn i nettmaskene.

FKHs Kwame Karikari kom til en god mulighet etter 68 minutter, men spissens heading fra god posisjon gikk utenfor.

Molde fikk en enda større sjanse kort tid etter. Fint MFK-spill endte med at Mohamed Elyounoussi fikk sjansen på åpent mål, men angrepsspilleren klarte på utrolig vis å sette ballen utenfor. Etterpå gjemte han ansiktet i drakten.

Gulbrandsen-solo

Molde lot seg ikke vippe av pinnen av bommen til «Moi». Etter 76 minutter vartet Fredrik Gulbrandsen opp med en flott soloprestasjon og kronet det hele med å sette ballen inn i nettmaskene.

Kun to minutter etter svarte gjestene. Tor Arne Andreassen raget høyest på et innlegg, og FKH-spilleren stanget ballen sikkert i mål. 1-3, og med det et lite håp for vertene.

Håpet vokste seg større og større. I det 82. minutt fikk nemlig MFK-keeper Horvath marsjordre. Dommer Martin Lundby mente burvokteren felte Shuaibu Ibrahim alene gjennom, og resultatet var straffespark og rødt kort til Horvath. Molde protesterte stort, men uten å få gehør. Filip Kiss scoret sikkert fra ellevemetersmerket.

Solskjær uenig

Minuttet før full tid scoret samme mann et perlemål fra distanse, til store jubelscener for vertene. Ingen maktet å avgjøre på overtid, og dermed endte det med poengdeling.

– Vi spilte en perfekt bortekamp, men nå føler spillerne seg «robbet», sa Molde-trener Ole Gunnar Solskjær til TV 2 etter kampen.

Han lot det skinne klart igjennom at han ikke er enig i dommerens håndtering av Horvath-situasjonen åtte minutter før full tid.

– Dersom jeg sier det jeg mener, så får jeg suspensjon. Jeg tror det er best at jeg ikke snakker, sa Solskjær.

Haugesund tar imot Odd i neste serierunde. Molde tar imot Strømsgodset hjemme i rosenes by.