Midtsjø og Gytkjær herjet med Stabæk

Rosenborgs Fredrik Midtsjø (foran) og Christian Gytkjær jubler etter 1-0 av Midtsjø i eliteseriekampen mellom RBK og Stabæk på Lerkendal stadion. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Fredrik Midtsjø åpnet målkontoen mot et sjanseløst Stabæk-lag og sørget for at Rosenborg vant 3-1 på Lerkendal.

Trønderne avgjorde kampen med tre mål på 13 minutter, to av dem signert Midtsjø. 22-åringen, som debuterte for det norske landslaget mot Estland i mars, scoret fire mål i fjor, men sto uten nettkjenning før søndagens oppgjør mot Stabæk.

Christian Gytkjær gjorde 3-0 med en flott heading, danskens tredje mål for Rosenborg så langt.

Med tre poeng topper Rosenborg tabellen to poeng foran Odd, som slo Bodø/Glimt tidligere på dagen. Trønderne er fortsatt ubeseiret siden tapet for Skien-laget i sesongåpningen.

– Vi er som et lokomotiv som dundrer videre. Vi har nesten ikke tapt her på flere år, og da er det vanskelig å komme hit, sa RBK-stopper Tore Reginiussen til TV 2 etter kampen.

Midtsjø: – Meget solid

Stabæk var sjanseløs i Trondheim og hadde knapt en eneste mulighet før Luc Kassi straffet et sløvt Rosenborg-forsvar rett før slutt. Bærum-laget er faktisk det eneste laget som har scoret på Lerkendal denne sesongen.

Stabæk ligger uansett nest sist på tabellen og står kun med én seier (2-1 hjemme mot Vålerenga) så langt. Midtsjø innrømmer at han er overrasket over hvor svakt fjorårets bronselag har vært denne sesongen.

– Men de har mistet et par nøkkelspillere. Det har jo vi også, men vi har løftet oss. Meget solid, oppsummerte tomålsscoreren til TV 2.

RBK-dominans

Rosenborg kjørte over Stabæk etter alle kunstens regler de første 45 minuttene, men utrolig nok endte bare ett av 16 skuddforsøk i nettmaskene.

Spesielt De Lanlay og Gytkjær terroriserte Stabæk-forsvaret. Stavanger-gutten traff stolpen, mens Gytkjær var centimeter fra å sende Rosenborg i ledelsen ved to anledninger.

På overtid kom den forløsende scoringen. De Lanlays innlegg traff Midtsjø, som stusset ballen videre i lengste med luggen.

– Utrolig viktig, spesielt når det er siste spark på ballen før pause, sa De Lanlay etter kampen.

Fattet Stabæk-trener

Stabæk måtte fram for å jage poeng, men rakk knapt å planlegge første trekk før Midtsjø gjorde vondt til verre. Langskuddet gikk via Nicolai Næss, over Sayouba Mandé og inn i nettet.

Tre minutter senere traff også Gytkjær innenfor stengene. Fra kanten av femmeteren headet han ballen i en perfekt bue over keeper etter et frispark fra venstre slått av Gudmundur Thórarinsson.

Kåre Ingebrigtsen tok etter hvert ut kampens profiler Midtsjø, De Lanlay og Gytkjær, og tre minutter før slutt fikk Stabæk trøstemål da Kassi trillet ballen i lengste hjørne alene med André Hansen.

Stabæk-trener Billy McKinlay mener 3-1-tapet var et resultat av høy Rosenborg-kvalitet, ikke et svakt Stabæk-lag.

– Vi møtte et veldig godt Rosenborg-lag som skapte mange problemer for oss.